Людмила Барбір та Савва Лібкін розпалили справжні іспанські пристрасті на кухні у програмі «Їжа у великому місті». Ведучі кулінарного шоу приготували іспанське гаспачо по-українськи.
В Іспанії замість традиційного овочевого міксу готують гаспачо – рідкий салат із помідорів, огірків і перцю. Ця страва має стільки ж варіацій, як і український борщ.
Кулінарний шедевр телепари оцінила родина Посла Іспанії. Херардо Бугайо Оттоне розхвалив гаспачо по-українськи, тому що колір і запах страви набагато інтенсивніші, ніж в іспанському варіанті.
Щоб жоден помідор цього сезону не пропав даремно, Людмила Барбір та Савва Лібкін поділилися рецептом смачної та малокалорійної страви – українського гаспачо.
УКРАЇНСЬКЕ ГАСПАЧО
ІНГРЕДІЄНТИ:
Помідори мікадо – 1 кг
Жовті помідори – 0, 5 кг
Помідори волове серце – 1 кг
Помідори чері – 0, 5 кг
Помідори сливка – 1 кг
Мариновані помідори – 1л
Солодкий перець – 2 кг
Огірки – 1 кг
Часник – 12 зубчиків
Перець чилі – 2 шт
Соняшникова олія – 250 мл
Оливкова олія – 250 мл
Яблучний оцет – 250 мл
Цукор – 2-3 ст.л.
Сіль і чорний перець за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
1. Бланшуємо помідори. Для цього ножем хрест-навхрест робимо розрізи біля хвостика помідора, опускаємо овоч на 5 секунд в кип’яток і охолоджуємо. Після цього знімаємо шкірку.
2. Солодкий перець ставимо в піч на 15 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього очищаємо від шкірки та видаляємо насіння.
3. Крупно нарізаємо і змішуємо помідори, огірки, часник, солодкий перець і перець чилі. Додаємо оливкову олію, яблучний оцет, сіль, цукор і перець.
4. Мариновані помідори проціджуємо від томатного соку за допомогою дуршлака.
5. Всі овочі подрібнюємо не більше 40 секунд у блендері. Отриману масу ставимо в холодильник на годину.
Поки гаспачо охолоджується, можна приготувати гарнір.
Гарнір
ІНГРЕДІЄНТИ:
Жовті помідори – 500 г
Червоний солодкий перець – 500 г
Огірки – 300 г
Петрушка
Олія – 100 мл
Хліб
Сіль і перець
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
1. Томати очищуємо від кісточок. В такому вигляді філе помідорів в Іспанії називається конкассе.
2. Нарізаємо кубиками помідори, огірки, перець та зелень.
3. Додаємо олію, сіль і перець за смаком.
Естетичний вигляд гаспачо – дуже важливий момент. Щоб рідкий суп виглядав, ніби в ресторані, налийте в тарілку гаспачо, а по центру покладіть ложку гарніру. Прикрасити тарілку можна листям буряка. Також на край тарілки покладіть хліб.
Готуйте смачно та корисно разом із проектом «Їжа у великому місті» щосуботи о 8:50 на 1+1!