Корисна гранола із вівсяними пластівцями, горіхами та медом: Рецепт Руслана Сенічкіна

Руслан Сенічкін розповів, як приготувати улюблений сніданок американців.

Правильний корисний сніданок – запорука енергії та хорошого настрою на весь день. У студії «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін навчив, як приготувати гранолу – традиційний солодкий сніданок американців.

Руслан Сенічкін наголосив, що варто розрізняти мюслі та гранолу.

Мюслі – це сухофрукти, насіння та вівсяні пластівці у сухому, не запеченому вигляді, без термічної обробки. Приготування ж граноли передбачає термічну обробку, – зауважив телекулінар

ГРАНОЛА: ІНГРЕДІЄНТИ

Вівсяні пластівці

Мигдаль

Кедрові горіхи

Волоські горіхи

Насіння льону

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цілющі властивості льону: очищення організму та покращення стану шкіри

Насіння соняшника

Мед

Яблучний сік

Вода

ГРАНОЛА: ПРИГОТУВАННЯ

1. Змішати горіхи та вівсяні пластівці.

Пропорції інгредієнтів ви вирішуєте самі. Якщо хочете, щоб гранола була з відчутним арахісовим присмаком, додавайте більше арахісу

2. Додати насіння соняшника, насіння льону.

3. Усе ретельно перемішати.

4. Викласти суміш на деко з пергаментом для запікання. Випікати суху суміш протягом 10 хв за температури 200 ⁰С.

5. Вийняти з печі. Обдати усе розчином води, меду, яблучного соку та додати трохи цукру.

Можна додати, наприклад, не яблучний, а манговий або апельсиновий сік. Справа у тому, що саме сік підсилює смак страви, – рекомендує телекулінар

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг води і соків від Олексія Душки

6. Знову поставити страву запікати на 40–45 хв, температура – 160 ⁰С.

Важливо помішувати страву, коли вона запікається. Так інгредієнти не прилипнуть один до одного

Готову страву можна розкласти у невеликі баночки та брати із собою у школу, в університет, на роботу.

Нагадаємо, нещодавно ведучий програми «Життя без обману» Олексій Душка розповів, які жири потрібно вживати, щоб схуднути.

Більше новин