Корисна гранола із вівсяними пластівцями, горіхами та медом: Рецепт Руслана Сенічкіна
Руслан Сенічкін розповів, як приготувати улюблений корисний сніданок американців.
Усім відомо, що правильний корисний сніданок – запорука енергії та хорошого настрою на увесь день. У студії «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін навчив, як приготувати гранолу – традиційний солодкий сніданок американців.
Руслан Сенічкін наголосив, що варто розрізняти мюслі та гранолу.
Мюслі – це сухофрукти, насіння та вівсяні пластівці у сухому, не запеченому вигляді, без термічної обробки. Приготування ж граноли передбачає термічну обробку, – зауважив телекулінар
ІНГРЕДІЄНТИ
Вівсяні пластівці
Мигдаль
Кедрові горіхи
Волоські горіхи
Насіння льону
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цілющі властивості льону: очищення організму та покращення стану шкіри
Насіння соняшника
Мед
Яблучний сік
Вода
ПРИГОТУВАННЯ
1. Змішати горіхи та вівсяні пластівці.
Пропорції інгредієнтів ви вирішуєте самі. Якщо хочете, щоб гранола була з відчутним арахісовим присмаком, додавайте більше арахісу
2. Додати насіння соняшника, насіння льону.
3. Усе ретельно перемішати.
4. Викласти суміш на деко з пергаментом для запікання. Випікати суху суміш протягом 10 хв за температури 200 ⁰С.
5. Вийняти з печі. Обдати усе розчином води, меду, яблучного соку та додати трохи цукру.
Можна додати, наприклад, не яблучний, а манговий або апельсиновий сік. Справа у тому, що саме сік підсилює смак страви, – рекомендує телекулінар
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг води і соків від Олексія Душки
6. Знову поставити страву запікати на 40–45 хв, температура – 160 ⁰С.
Важливо помішувати страву, коли вона запікається. Так інгредієнти не прилипнуть один до одного
Готову страву можна розкласти у невеликі баночки та брати із собою у школу, в університет, на роботу.
Нагадаємо, нещодавно ведучий програми «Життя без обману» Олексій Душка розповів, які жири потрібно вживати, щоб схуднути.