Коронавірус: скільки ліжок вже зайнято в лікарнях, яка ситуація з киснем, як насправді хворіють діти (коментує лікар-інфекціоніст)

Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні погіршується. Наскільки заповнені лікарні та як переносять хворобу діти? Розповідає лікар.

Україна вже увійшла до жовтої карантинної зони через значне зростання захворюваності на коронавірус. Наскільки українські лікарні готові до нової хвилі COVID-19 та як зараз хворіють діти? У студії «Сніданку з 1+1» розповів лікар-інфекціоніст Євген Дубровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фальшиві ковідні сертифікати: чи можна через них потрапити за грати (розповідає експерт з Кіберполіції)

Лікар розповідає:

Поки ситуація з коронавірусом не схожа на ту, яка була восени минулого року. На мою думку, саме минулого року ми пережили найгірші часи. Тому що тоді, наприклад, у Києві працювало 8-9 ковідних лікарень, а зараз же у столиці працює 2 лікарні цього профілю і йде мова про приєднання до них ще однієї лікарні. Дійсно, хворих, порівняно з літом, стало більше, ліжка заповнені, але ліжка у 2-3 лікарнях, а не у 8-9, як було минулого року у цю пору.

Щодо ситуації з киснем у лікарнях, інфекціоніст говорить – у київських лікарнях у коронавірусних відділеннях майже до 100% ліжок вже підведений кисень. Влітку було проведено дуже багато робіт по проведенню кисню у ковідні відділення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезонні вірусні захворювання у дітей: як розпізнати коронавірус, коли варто залишити дитину вдома та як лікувати ГРВІ (розповідає педіатр)

Дивіться відео про нові симптоми коронавірусу штаму «Дельта»:

Loading...

Що ж стосується ситуації з поширенням коронавірусу серед дітей, дійсно, вони почали більше хворіти через високу заразність штаму Дельта, який зараз є привалюючим. Але, за словами лікаря, все ж у переважній більшості діти на COVID-19 хворіють легко, оскільки у них від природи дуже сильний противірусний імунітет. Звісно, якщо мова не йде про дітей з групи ризику: з наявними хронічними хворобами та ослабленим імунітетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому на коронавірус хворіє все більше дітей та інші свіжі новини про COVID-19: вакцинація, ковідні сертифікати, карантинні обмеження (розповідає експертка ЮНІСЕФ)

Дивіться, чому коронавірус вражає дітей – розповідає інфекціоніст Євгенія Менжуліна:

Loading...

Більше новин