Сезонні вірусні захворювання у дітей: як розпізнати коронавірус, коли варто залишити дитину вдома та як лікувати ГРВІ (розповідає педіатр)

З початком навчального року та приходом холодів багато дітей почали хворіти. Як зрозуміти, чи не коронавірус у дитини, та коли її варто залишити вдома? Розповідає лікар.

Поділитися:

Про сезонні вірусні хвороби у дітей у шоу «Твій день» розповіла лікар-педіатр Аліна Потравка. Пані Аліна зазначає:

Щоосені діти починають більше хворіти, і на спад рівень захворюваності зазвичай іде лише у березні. Але 80-90% хвороб – це вірусні захворювання, які не потребують жодного специфічного лікування, якщо не розвинулися бактеріальні ускладнення.

Щодо ГРВІ у дітей, лікарка наголошує – їх організм за 3-5 діб може подолати сам, без зайвих ліків. Для цього дитину варто багато поїти, провітрювати приміщення, зволожувати повітря та давати хворому жарознижуючі засоби за потреби. І, звісно ж, необхідний лікарський контроль, адже якщо ГРВІ ускладнилося бактеріальної інфекцією, необхідне специфічне лікування. Але лише на підставі певних аналізів та за призначенням лікаря. Дивіться, як лікар Олексій Казаков розповів, як пережити міжсезоння та не захворіти:

Щодо вірусів, Аліна Потравка говорить:

Вірусів є маса, вони різноманітні і щосезону змінюються. Діти у дитячих колективах найчастіше хворіють риновірусами, їх існує понад 60 видів.

А от з першого ж дня розпізнати коронавірус у дитини, вважає лікарка, просто неможливо. Адже його симптоми ідентичні до безлічі інших вірусних інфекцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почали діяти нові карантинні обмеження: що зміниться у роботі підприємців

У МОЗ нещодавно надали роз’яснення, з якими симптомами дітям не варто відвідувати школу чи садок. При цьому легкий кашель чи нежить до них не належать.

Діти ГРВІ

Щодо нежиті педіатр наголошує:

Потрібно розрізняти початок хвороби, залишкові явища та алергію. Якщо лікар вважає, що нежить уже залишковий, відвідувати дитячий колектив можна.

Дивіться, як в Україні знову фіксують ковідні рекорди: 

ФОТО: Pexels/Andrea Piacquadio