Чому на коронавірус хворіє все більше дітей та інші свіжі новини про COVID-19: вакцинація, ковідні сертифікати, карантинні обмеження (розповідає експертка ЮНІСЕФ)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова розповіла, чому на коронавірус все частіше хворіють діти? А також про свіжі новини, пов’язані з COVID-19 в Україні.

Поділитися:

Експертка Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ Катерина Булавінова у студії «Сніданку з 1+1» розповіла, чому на COVID-19 все частіше почали хворіти діти, як у нас справи з вакцинацією та що загрожує людям за підробку ковідних сертифікатів?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна в жовтій зоні карантину: як буде працювати транспорт, школи, спортзали, які послаблення для вакцинованих людей (свіжа інформація)

Катерина Булавінова говорить:

Зараз і в Україні, і в світі превалює штам Дельта. Він дуже заразний, тому темпи поширення хвороби швидко збільшуються, а темпи вакцинації за цим не встигають. Єдине, що може зараз реально допомогти, – якщо всі підуть і щепляться.

Дивіться, як Катерина Булавінова розвіює міфи про вакцинацію від коронавірусу:

Катерина Булавінова озвучила проблему – зараз в Україні все більше людей намагається купити підробні документи про вакцинацію від коронавірусу. Експертка ЮНІСЕФ нагадує – за підробку ковідних сертифікатів передбачено кримінальну відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезонні вірусні захворювання у дітей: як розпізнати коронавірус, коли варто залишити дитину вдома та як лікувати ГРВІ (розповідає педіатр)

Особливістю штаму Дельта є те, що на нього набагато більше хворіють і діти, а раніше коронавірус майже не вражав дітей. Зараз же із загальної кількості хворих близько 10% – це саме діти. Катерина Булавінова зазначає:

В основному діти переносять COVID-19 легко. Але є й такі, які хворіють дуже важко, у них відбувається системне ураження організму.

Дивіться, як Катерина Булавінова розповідає про коронавірус штаму Дельта:

Експертка нагадує – зараз в Україні від коронавірусу вже можна щепити дітей старше 12 років, які мають супутні хвороби. У світі ж уже є декілька країн, у яких повністю провакциновано всіх дітей, які досягли 12-річного віку.

Нагадаємо, від учора Україна офіційно увійшла до жовтої зони карантину. Дивіться, яких обмежень нам чекати:

Проте, зазначає Катерина Булавінова, для вакцинованих буде набагато менше обмежень. Тож, на її думку, це ще один аргумент на користь вакцинації.

ФОТО: Pexels/cottonbro

Новини по темі