Готується за 15 хвилин: ніжний паштет із печериць за рецептом зі Сніданку з 1+1

Спробуйте простий рецепт ніжного паштету із печериць, який вам точно сподобається.

Він готується швидко, потребує лише доступних інгредієнтів і стане головною закускою на столі.

Ведучі Сніданку з 1+1 розповіли, як приготувати ніжний, ароматний і напрочуд простий у приготуванні паштет із печериць всього за 15 хвилин.

Паштет із печериць за рецептом зі Сніданку з 1+1

Getty Images

Інгредієнти:

  • Печериці – 500 г
  • Цибуля – 200 г
  • Часник – 10 г
  • Вершкове масло – 40 г
  • Вершковий сир – 3 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Біле сухе вино – 100 мл
  • Чебрець – 0,5 ч. л.
  • Чорний перець – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Приготування:

1. Печериці та цибулю наріжте й обсмажте на олії. Додайте часник, сіль, перець і чебрець.

2. Влийте біле сухе вино та тушкуйте до випаровування рідини.

3. Додайте вершковий сир, майонез і масло. Подрібніть усе блендером до стану ніжного мусу.

4. Викладіть у піалу. Якщо готуєте заздалегідь – залийте розтопленим вершковим маслом, щоб паштет довше зберігався.

Подавайте на хрустких тостах або тонких грінках, прикрасивши свіжою зеленню!

До речі, паштети відомі ще з часів Давнього Риму, а у Франції існують навіть окремі відділи магазинів, присвячені цій страві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Останні новини