Готується за 15 хвилин: ніжний паштет із печериць за рецептом зі Сніданку з 1+1
Спробуйте простий рецепт ніжного паштету із печериць, який вам точно сподобається.
Він готується швидко, потребує лише доступних інгредієнтів і стане головною закускою на столі.
Ведучі Сніданку з 1+1 розповіли, як приготувати ніжний, ароматний і напрочуд простий у приготуванні паштет із печериць всього за 15 хвилин.
Паштет із печериць за рецептом зі Сніданку з 1+1
Інгредієнти:
- Печериці – 500 г
- Цибуля – 200 г
- Часник – 10 г
- Вершкове масло – 40 г
- Вершковий сир – 3 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Біле сухе вино – 100 мл
- Чебрець – 0,5 ч. л.
- Чорний перець – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
Приготування:
1. Печериці та цибулю наріжте й обсмажте на олії. Додайте часник, сіль, перець і чебрець.
2. Влийте біле сухе вино та тушкуйте до випаровування рідини.
3. Додайте вершковий сир, майонез і масло. Подрібніть усе блендером до стану ніжного мусу.
4. Викладіть у піалу. Якщо готуєте заздалегідь – залийте розтопленим вершковим маслом, щоб паштет довше зберігався.
Подавайте на хрустких тостах або тонких грінках, прикрасивши свіжою зеленню!
До речі, паштети відомі ще з часів Давнього Риму, а у Франції існують навіть окремі відділи магазинів, присвячені цій страві.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
