Петиція про блокування TikTok в Україні набирає обертів: як реагують українці

Чи підтримують українці блокування TikTok — розібрались у "Сніданку з 1+1"

Останнім часом тема блокування соціальної мережі TikTok на території України викликала жваві обговорення серед громадян та експертів. Петиція, ініційована Оксаною Андрусяк, яка пропонує заборонити TikTok в Україні, вже зібрала понад 10 000 підписів.

Авторка петиції обґрунтувала своє звернення тим, що TikTok розповсюджує пропаганду, отримує доступ до наших персональних даних та має прямі зв'язки з Китаєм. Ексклюзивно для "Сніданку з 1+1", що виходить з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна". українці поділились власними поглядами на це питання.

Loading...

Анна, одна з тих, хто підтримав петицію, висловила свою думку:

"Я думаю, це має сенс. Питання, звісно, до людей, які заробляють тіктоком, тому що це дуже сумно, немає ніякої заміни.  Але, якщо це допоможе нам, то чому ні?".

Водночас Вікторія, яка активно слідкує за обговоренням петиції у соціальних мережах, вважає, що проблема пропаганди є більш широкою:

"Я гадаю, що російська пропаганда може бути у будь-якій соцмережі, і це насправді є великою проблемою. Але TikTok є дуже важливою мережею, котра допомагає українцям отримувати багато важливої інформації."

Серед тих, хто до TikTok ставиться з обережністю, є Олександра:

"Забирає час, а потім з'являються якісь наративи в голові, які незрозуміло звідки беруться".

Іншу точку зору має Михайло, який категорично проти блокування:

"Який сенс забороняти якийсь сайт або явище, якщо сам сайт нічого негативного або позитивного не несе, несе тільки наповнення сайту. Тому в цьому сенсу немає. Це гарне просування для малого і середнього бізнесу."

Петиція про блокування TikTok вже стала предметом активних дискусій у соціальних мережах та медіа. Зібравши понад 7 000 підписів за один день, вона швидко набирає популярність.

Нагадаємо, для того щоб цю пропозицію розглянув президент, необхідно зібрати 25 тисяч підписів. Подальші кроки у цьому питанні будуть залежати від реакції громадськості та урядових структур на цю ініціативу.

Залишається відкритим питання, чи справді блокування TikTok є ефективним вирішенням проблем, озвучених авторами петиції, або ж варто шукати інші підходи до захисту даних та інформаційної безпеки в Україні.

Дізнайтеся більше цікавого у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Більше новин