Рада ухвалила закон про англійську мову: кому потрібно обов'язково знати іноземну

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Кому з держслужбовців треба буде обов'язково знати англійську мову
Freepik

Обов'язкова англійська мова: що передбачає новий закон.

Поділитися:

В Україні ухвалили закон про англійську мову. Ним пропонують закріпити статус англійської як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні, бо знання іноземної мови суттєво покращує можливості для навчання, роботи чи навіть під час відпочинку. Це має допомогти Україні на шляху до ЄС та інтеграції її у світову спільноту. Що змінює новийм закон, та хто матиме знати англійську обов'язково — розібрались у ТСН, що виходить щоденно о 19:30 в Youtube ТСН, а також у марафоні новин.

З початком повномасштабного вторгнення запит на вивчення англійської мови значно виріс. Ціни на уроки різняться: середня вартість за 60 хвилин групового заняття становить 280 грн, а індивідуальні заняття значно дорожчі. Все залежить від кваліфікації викладача. Відтепер англійської в країні буде ще більше, оскільки вона набуває статусу мов міжнародного спілкування.

Мають обов'язвоко знати англійську такі категорії держслужбовців:

  • Претенденти на посади держслужбовців категорії А і Б
  • Голови місцевих держадміністрацій, та їхні заступники
  • Військовослужбовці офіцерського складу
  • Поліцейські середнього та вищого складу
  • Начальники в інших правоохоронних органах і службах цивільного захисту
  • Прокурори
  • Працівники митних та податкових органів
  • Керівники державного сектора економіки

Такі вимоги почнуть діяти через два роки після закінчення воєнного стану, а для решти посадовців через чотири роки.

Вивчення англійської у всіх освітніх закладах стане обов'язковим, в тому числі й дошкільних, з вересня 2026 року. Військові, особливо командири, мають знати англійську, але під час воєнного стану ця вимога необов'язкова. На вокзалах, аеропортах, автобусах та маршрутках, морських та річкових портах вся інформація має дублюватися англійською. Екстрену медичну допомогу іноземцям надаватимуть також англійською. На митному кордоні теж зобов'язані спілкуватися англійською з іноземцями. Фільми англійською транслюватимуть у кінотеатрах, але лише до 10% від загальної кількості. 

Дивіться більше новин у ТСН, що виходить о 19:30 на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі