Пиріг зі шпинатом і рибою: Рецепт Валентини Хамайко

У рубриці «Солодка неділя» телеведуча Валентина Хамайко розповіла, як приготувати ароматний пиріг зі шпинатом і копченою рибою.

У програмі «Сніданок. Вихідний» телеведуча Валентина Хамайко поділилася рецептом солоного пирога зі шпинатом і копченою рибою.

Для запашного домашнього пирога Валентина Хамайко запропонувала приготувати рублене тісто. Головний секрет приготування – кислота, яка робить його м’яким і неймовірно ніжним.

Читайте також: Як приготувати солоний тришаровий пиріг

ТІСТО – ІНГРЕДІЄНТИ

Масло – 100 г

Сметана – 100 г

Цукор – 2 ч.л.

Яйце – 1 шт.

Борошно – 230-250 г

Сіль

ТІСТО – ПРИГОТУВАННЯ

Чим жирніша сметана, тим краще. Хочете приготувати смачний пиріг – обирайте жирну сметану, – радить ведуча.

  1. Змішайте масло, сметану, сіль і цукор до пухкої однорідної маси.
  2. Коли суміш стане однорідною, додайте яйце. Знову збирайте до однорідності.
  3. Поступово додавайте до масляно-яєчної суміші борошно.
  4. Коли тісто буде готове, накрийте плівкою та залиште в холоді на 30 хвилин.

Поки тісто охолоджується, приготуйте начинку для пирога.

Читайте також, як шпинат допомагає для схуднення.

НАЧИНКА ДЛЯ ПИРОГА – ІНГРЕДІЄНТИ

Шпинат – 500 г

Велика цибулина – 1 шт.

Сире яйце – 1 шт.

Масло – 20 г

Круто зварені яйця – 3 шт.

Риба – 1 шт.

Олія

НАЧИНКА – ПРИГОТУВАННЯ

  1. Щойно вода почала кипіти, варіть яйця 7 хвилин. Потім залийте холодною водою.
  2. Підсмажте дрібно нарізану цибулю на суміші вершкового масла та олії.
  3. Подрібніть листя шпинату та додайте на пательню до підсмаженої цибулі, вібразу перемішайте.
  4. Коли волога зі шпинату вивітриться, додайте сіль.
  5. Розберіть копчену рибу на маленькі шматочки, перевірте, щоб не було кісток.

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І РИБОЮ – ПРИГОТУВАННЯ

  1. Відділіть більшу частину тіста для основи пирога, а третину залишіть для, щоб прикрасити страву.
  2. Розкачайте тісто, намагайтеся, щоб воно було прямокутної форми.
  3. Щоб скріпити начинку, додайте до шпинату та цибулі сире яйце.
  4. Викладіть на тісто начинку та три цілі варені яйця в рядочок.
  5. Вздовж ряду яєць викладіть шматочки риби.
  6. Зверху знову покрийте шпинатом.
  7. Рівномірно звгоніть тісто, щоб один край заходив на інший.
  8. Перекладіть пиріг на пергамент, змастіть його яйцем.
  9. Прикрасьте пиріг декором, який попередньо зробіть із тіста, що залишилося. Покрийте все ще раз яйцем.
  10. Випікайте пиріг при 180 градусах протягом 30-35 хвилин.

Дивіться також рецепт запеченої чіабатти з овочами від Руслана Сенічкіна.

Більше новин