У програмі «Сніданок. Вихідний» телеведуча Валентина Хамайко поділилася рецептом солоного пирога зі шпинатом і копченою рибою.
Для запашного домашнього пирога Валентина Хамайко запропонувала приготувати рублене тісто. Головний секрет приготування – кислота, яка робить його м’яким і неймовірно ніжним.
Читайте також: Як приготувати солоний тришаровий пиріг.
ТІСТО – ІНГРЕДІЄНТИ
Масло – 100 г
Сметана – 100 г
Цукор – 2 ч.л.
Яйце – 1 шт.
Борошно – 230-250 г
Сіль
ТІСТО – ПРИГОТУВАННЯ
Чим жирніша сметана, тим краще. Хочете приготувати смачний пиріг – обирайте жирну сметану, – радить ведуча.
- Змішайте масло, сметану, сіль і цукор до пухкої однорідної маси.
- Коли суміш стане однорідною, додайте яйце. Знову збирайте до однорідності.
- Поступово додавайте до масляно-яєчної суміші борошно.
- Коли тісто буде готове, накрийте плівкою та залиште в холоді на 30 хвилин.
Поки тісто охолоджується, приготуйте начинку для пирога.
Читайте також, як шпинат допомагає для схуднення.
НАЧИНКА ДЛЯ ПИРОГА – ІНГРЕДІЄНТИ
Шпинат – 500 г
Велика цибулина – 1 шт.
Сире яйце – 1 шт.
Масло – 20 г
Круто зварені яйця – 3 шт.
Риба – 1 шт.
Олія
НАЧИНКА – ПРИГОТУВАННЯ
- Щойно вода почала кипіти, варіть яйця 7 хвилин. Потім залийте холодною водою.
- Підсмажте дрібно нарізану цибулю на суміші вершкового масла та олії.
- Подрібніть листя шпинату та додайте на пательню до підсмаженої цибулі, вібразу перемішайте.
- Коли волога зі шпинату вивітриться, додайте сіль.
- Розберіть копчену рибу на маленькі шматочки, перевірте, щоб не було кісток.
ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І РИБОЮ – ПРИГОТУВАННЯ
- Відділіть більшу частину тіста для основи пирога, а третину залишіть для, щоб прикрасити страву.
- Розкачайте тісто, намагайтеся, щоб воно було прямокутної форми.
- Щоб скріпити начинку, додайте до шпинату та цибулі сире яйце.
- Викладіть на тісто начинку та три цілі варені яйця в рядочок.
- Вздовж ряду яєць викладіть шматочки риби.
- Зверху знову покрийте шпинатом.
- Рівномірно звгоніть тісто, щоб один край заходив на інший.
- Перекладіть пиріг на пергамент, змастіть його яйцем.
- Прикрасьте пиріг декором, який попередньо зробіть із тіста, що залишилося. Покрийте все ще раз яйцем.
- Випікайте пиріг при 180 градусах протягом 30-35 хвилин.
Дивіться також рецепт запеченої чіабатти з овочами від Руслана Сенічкіна.