Повістки вручатимуть через родичів: правда чи фейк (пояснює експерт у "Сніданку з 1+1")

В телеграм-каналах пишуть про можливість вручення повісток через родичів. Та чи має така інформація підтвердження?

Різноманітними телеграм-каналами шириться інформація про можливість вручення повісток через родичів військовозобов'язаної людини. Чи так це насправді, розібралися в "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи законне вручення повістки через родича, по смс, у метро, кафе: пояснює адвокат

Хоча в деяких телеграм-каналах пишуть про вручення повісток через родичів, в жодному дописі немає посилання на конкретний закон чи урядову постанову. Чи є хоча б в одному нормативному акті подібна теза, пояснив адвокат Андрій Новак:

"Наразі жодною нормою чинного законодавства, а також постановами, наказами чи рішеннями не визначено і не встановлено можливості для ТЦК вручати повістки військовозобов'язаним через родичів. Допустимо, що родичі взяли цю повістку і вказали це, немає механізму притягнення до відповідальності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із тилу — на фронт: в Україні на фронт відправлять ще одну категорію військовослужбовців

Згідно закону повістку потрібно вручати людині особисто в руки. Вручення може проходити будь-де, оскільки Кабмін затвердив новий порядок військового обліку і там не зазначено, де саме можна і не можна вручати повістку. Також документ необов'язково повинен вручати представник ТЦК, його може передати будь-яка особа, передбачена законодавством.

Loading...

Більше новин