Якщо ви вирішили підтримати добру літню традицію – виїзд на відпочинок із шашликами – або ж просто хочете насолодитися соковитим улюбленим м’ясом, варто попіклуватися про маринад. Тоді «король пікніку» матиме більше шансів вразити своїх поціновувачів.
Ведучий «Сніданку з 1+1» Руслан Сенічкін поділився двома відмінними рецептами маринадів для м'яса на мангалі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як організувати пікнік із шашликами та не отримати за це штраф
ІНГРЕДІЄНТИ
М'ясо – 3 кг
Йогурт – 100 мл
Томатний сік – 1 л
Перець чилі – 2 шт
Лавровий лист – 2 шт
Гранатовий сік – 1 л
Горілка – 150 г
Спеції за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що брати на природу, а що залишити вдома.
МАРИНАД ДЛЯ ШАШЛИКУ: ВАРІАНТ 1
Йогурт зробить м'ясо більш м’яким. Кислинку м’ясу додасть томатний сік. А пікантності надасть перець, – говорить Руслан Сенічкін.
МАРИНАД ДЛЯ ШАШЛИКУ: ВАРІАНТ 1
Гранатовий сік не має агресивної кислинки та не зробить м'ясо сухим. Навпаки – розкриє смак, переконаний Руслан Сенічкін.
Опісля замариноване м'ясо нанизуємо на шампури. Наприклад, ведучий використав свинячий ошийок – він не жирний, однак має прошарки сала.