Прості маринади для шашлику від Руслана Сенічкіна
Ведучий розкрив секрети оригінальних маринадів для соковитого м’яса.
Якщо ви вирішили підтримати добру літню традицію – виїзд на відпочинок із шашликами – або ж просто хочете насолодитися соковитим улюбленим м’ясом, варто попіклуватися про маринад. Тоді «король пікніку» матиме більше шансів вразити своїх поціновувачів.
Ведучий «Сніданку з 1+1» Руслан Сенічкін поділився двома відмінними рецептами маринадів для м'яса на мангалі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як організувати пікнік із шашликами та не отримати за це штраф
ІНГРЕДІЄНТИ
М'ясо – 3 кг
Йогурт – 100 мл
Томатний сік – 1 л
Перець чилі – 2 шт
Лавровий лист – 2 шт
Гранатовий сік – 1 л
Горілка – 150 г
Спеції за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що брати на природу, а що залишити вдома.
МАРИНАД ДЛЯ ШАШЛИКУ: ВАРІАНТ 1
- В окрему миску наливаємо несолодкий йогурт. Додаємо до нього томатний сік, дрібно нарізаний перець чилі, два лаврових листки. За смаком солимо та перчимо.
Йогурт зробить м'ясо більш м’яким. Кислинку м’ясу додасть томатний сік. А пікантності надасть перець, – говорить Руслан Сенічкін.
- Занурюємо до суміші шматочки м'яса.
- Залишаємо маринуватися приблизно на 2 години.
МАРИНАД ДЛЯ ШАШЛИКУ: ВАРІАНТ 1
- Додаємо до гранатового соку горілки. На вогні, під час приготування шашлику, міцний напій випарується, тож страву можна буде сміливо давати дітям.
- Замочуємо шматочки м’яса.
- Маринуємо приблизно три години.
Гранатовий сік не має агресивної кислинки та не зробить м'ясо сухим. Навпаки – розкриє смак, переконаний Руслан Сенічкін.
Опісля замариноване м'ясо нанизуємо на шампури. Наприклад, ведучий використав свинячий ошийок – він не жирний, однак має прошарки сала.