Більше не захочеться магазинних тістечок: дуже простий рецепт пирога з персиками, що ідеально смакує восени
Мінімум ваших зусиль і на столі з’явиться десерт, від якого неможливо відірватися. Дізнайтесь секрет, чому його називають солодким дивом домашньої випічки.
Персики завжди асоціюються з теплом та домашнім затишком. А якщо поєднати їх із ніжним тістом, вершковим маслом і горіховим борошном, вийде справжній шедевр — персиковий пиріг за рецептом Руслана Сенічкіна.
У результаті виходить не надто солодкий, збалансований десерт, який смакує як самостійно, так і з кулькою морозива чи чашкою ароматної кави. Персиковий пиріг готується легко, а виглядає апетитно. Спробуйте рецепт, що підкорює з першого шматочка.
Інгредієнти
Персики — 3 шт.
Вершкове масло — 80 г
Цукор — 180 г
Яйце — 1 шт.
Ванільний цукор — 2 ч.л.
Йогурт натуральний — 120 г
Борошно пшеничне — 80 г
Горіхове борошно (наприклад, мигдальне або з фундука) — 80 г
Сода — 1 ч.л.
Розпушувач — 1 ч.л.
Як приготувати
Заздалегідь бланшуйте персики — опустіть їх на 1 хвилину в кип’яток, а потім швидко в холодну воду. Завдяки цьому шкірка легко знімається.
Наріжте фрукти скибочками, посипте трохи цукром і залиште на 10 хвилин пустити сік.
У великій мисці розітріть м’яке вершкове масло з цукром до пишної маси. Додайте яйце та ванільний цукор, ретельно перемішайте.
Введіть йогурт, а потім — просіяне борошно, горіхове борошно, соду та розпушувач. Все добре перемішайте, щоб вийшло ніжне однорідне тісто.
Форму для випікання (бажано 20–22 см) застеліть пергаментом і змастіть маслом. Вилийте тісто, розрівняйте. Зверху викладіть персики — скибочки можна злегка втиснути у тісто.
Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 170°C приблизно 40 хвилин — до золотистої скоринки та сухої дерев’яної шпажки.
Deepai
Секрети ідеального пирога:
Якщо хочете більш вишуканий смак — додайте в тісто дрібку кориці або мускатного горіха.
Замість горіхового борошна підійде мелене насіння (наприклад, кунжут або лляне).
Персики можна замінити нектаринами, абрикосами або навіть сливами.