Субсидії, призначення та перерахунок пенсії, зміна місця реєстрації – «Дія» запускає нові соціальні послуги online

Портал «Дія» запускає нові соціальні послуги онлайн. Відтепер, щоб оформити субсидію, пенсію, змінити місце реєстрації не потрібно буде йти до державних установ.

У «Сніданку з 1+1» міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів, які нові соціальні послуги online вже запустили та запускають найближчим часом на порталі «Дія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як згенерувати СOVID-сертифікат власникам паспорту-книжечки у застосунку "Дія" (інструкція)

Нові соціальні послуги онлайн

Отже, з 29 листопада на порталі «Дія» запрацювали такі нові соціальні послуги:

А вже від завтра, з 1 грудня, буде проходити бета-тестування ще однієї послуги – зміни місця реєстрації онлайн через портал «Дія». Про всі ці нововведення Михайло Федоров розповідає:

«Ми налагодили взаємодію між всіма реєстрами територіальних громад. З 1 грудня можна буде online змінювати місце реєстрації, і при цьому чоловікам не потрібно буде ходити у військкомат. Спершу ми запускаємо всі нові соціальні послуги на порталі, а вже згодом вони будуть доступні і в додатку «Дія».

Як оформити субсидію і пенсію онлайн?

Щоб оформити субсидію, пенсію онлайн чи інші із заявлених нових соціальних послуг, треба зайти на портал «Дія» у розділ «Послуги», знайти необхідну послугу і дотримуватися інструкцій.  Дивіться відео про те, що у Києві з’явилися сервісні офлайн-пункти підтримки порталу та додатку "Дія".

Loading...

Михайло Федоров каже:

«Автоматичні послуги без людей – це, напевно, єдиний спосіб запускати в нашій державі послуги, які працюють. Всі державні послуги, які є в Україні, точно з часом будуть на порталі і в додатку «Дія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидії на опалювальний сезон 2021-2022: як подати, хто не отримає, соціальні нормативи у «червоних» зонах (коментар експерта)

Детальніше про нові соціальні послуги в «Дії», будівельну амністію 2021 та підготовку перепису населення в Україні у партнерстві з корпорацією Apple дивіться у відео:

Loading...

Більше новин