Топ 5 весняних страв, які варто спробувати кожному

Добірка простих і свіжих рецептів страв на весняну пору

Весняна пора вже наступила. А це значить, що пора включати в раціон більше зелені, овочів і вітамінів. Ми підібрали топ 5 ідеальних страв на весну для сніданку, обіду, вечері і навіть легкий весняний десерт. Всі страви є збагачені поживними речовинами і дуже простими в приготуванні. 


Весняний салат із черемшею від Єгора Гордєєва


Ця страва є максимально простою в приготуванні. Весняний салат із черемші з ніжним сметанним соусом подарує ту саму весняну свіжість і легкість. 
Інгредієнти: 

  • Черемша- 2 пучки
  • Яйця варені - 6 шт
  • Яблука - 2 шт
  • Сметана 20% - 6 ст.л.
  • Гірчиця в зернах - 3 ст. л.

Приготування: 

  1. Натерти яйця та яблука на тертці
  2. Нарізати черемшу 
  3. Змішати сметану і гірчицю, утворивши ніжний соус, додати сіль і перець 
  4. За бажанням зробити грінки із хліба і смакувати салат у якості тосту 

Loading...

Пиріг зі шпинатом «Травнева насолода» від Руслана Сенічкіна


Цей рецепт представляє собою смачний та ситний пиріг з шпинатом, помідорами та моцарелою на основі тортильї, який точно припаде до смаку всій вашій родині. Він ідеально підійде як гаряча страва для вечері, і гарантовано зігріє ваші серця та шлунки.
Інгредієнти:

  • Шпинат - 200 гр.
  • Тортилья - 1 шт.
  • Яйця - 4 шт.
  • Моццарела - 150 гр.
  • Соус бургерний - 100 гр.
  • Помідори черрі - 150 гр.

Приготування: 

  1. Збити яйця 
  2. Тортилью помістити у форму для запікання 
  3. Покрити тортилью бургерним соусом
  4. Помідори черрі та шпинат викласти на тортилью 
  5. Залити пиріг сумішшю зі збитих яєць і посипати тертим сиром 
  6. Відправити у духову піч на 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Loading...

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кулінарний ребус: яку страву готувала Валентина Хамайко у "Сніданку з 1+1" (рецепт)


Вітамінний зелений омлет від Єгора Гордєєва


Цей омлет є чудовим поєднанням яєчної структури, ніжного сирного смаку та зелені . Він обіцяє бути смачним та ситним сніданком або легким обідом. А також це багата на поживні речовини страва, що ідеально підходить для весняного пікніку. 
Інгредієнти: 

  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 4 ст.л.
  • Зелень - 1 пучок
  • Томати черрі - 4 шт.
  • Плавлений сир - 1 уп.
  • Вершкове масло - 20 г.
  • Сіль 
  • Спеції 

Приготування: 

  1. Олію і вершкове масло змішати на пательні 
  2. Додати шпинат на сковорідку 
  3. Всю зелень подрібнити у блендері 
  4. Збити яйця з молоком, додати сіль і перець 
  5. Додати у яєчну суміш перебиту зелень
  6. Вилити на пательню, додати зверху томати  і смажити до готовності 
  7. Подавати з плавленим сиром або з вершковою намазкою 

Loading...

Десерт «Білий сніданок» 


Цей десерт є неймовірно смачним і ароматним. Медово молочний соус у поєднанні з соковитим яблуком і ревенем та мʼятою і створюють справді свіжу весняну комбінацію. 
Інгредієнти 

  • Яблуко - 1 шт.
  • Банан - 1 шт.
  • Ревінь - 1 шт.
  • Грецький йогурт - 100 мл.
  • Мед - на смак 
  • Мʼята - на смак

Приготування: 

  1. Порізати яблука і написати їх  в креманку 
  2. Збити грецький йогурт з медом, бананом 
  3. Додати до яблука порізаний ревінь і полити кремом 


Loading...

Весняний салат із тунцем 


Салат із тунцем є прекрасним доповненням будь якого весняного столу.   Така страва ідеально підійде для збалансованого обіду і підтримання фігури.
Інгредієнти: 

  • Лист салату - 1 пучок 
  • Огірок - 2 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Консервований тунець - 1 банка 
  • Олія - 2 ст.л.
  • Сік лимона - 2 ст.л.
  • Соєвий соус - 1 ч.л.

Приготування:

  1. Порвати зелень на невелики шматки 
  2. Нарізати зварені яйця 
  3. Нарізати огірки та помідори
  4. Покласти це в ємність для салату
  5. Додати тунець 
  6. До соєвого соусу додати лимонний сік і олію 
  7. Полити зверху салат та перемішати 

Loading...

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ліниві чебуреки: простий рецепт від ведучого “Сніданку з 1+1” Єгора Гордєєва

Більше новин