Топ 5 весняних страв, які варто спробувати кожному
Добірка простих і свіжих рецептів страв на весняну пору
Весняна пора вже наступила. А це значить, що пора включати в раціон більше зелені, овочів і вітамінів. Ми підібрали топ 5 ідеальних страв на весну для сніданку, обіду, вечері і навіть легкий весняний десерт. Всі страви є збагачені поживними речовинами і дуже простими в приготуванні.
Весняний салат із черемшею від Єгора Гордєєва
Ця страва є максимально простою в приготуванні. Весняний салат із черемші з ніжним сметанним соусом подарує ту саму весняну свіжість і легкість.
Інгредієнти:
- Черемша- 2 пучки
- Яйця варені - 6 шт
- Яблука - 2 шт
- Сметана 20% - 6 ст.л.
- Гірчиця в зернах - 3 ст. л.
Приготування:
- Натерти яйця та яблука на тертці
- Нарізати черемшу
- Змішати сметану і гірчицю, утворивши ніжний соус, додати сіль і перець
- За бажанням зробити грінки із хліба і смакувати салат у якості тосту
Пиріг зі шпинатом «Травнева насолода» від Руслана Сенічкіна
Цей рецепт представляє собою смачний та ситний пиріг з шпинатом, помідорами та моцарелою на основі тортильї, який точно припаде до смаку всій вашій родині. Він ідеально підійде як гаряча страва для вечері, і гарантовано зігріє ваші серця та шлунки.
Інгредієнти:
- Шпинат - 200 гр.
- Тортилья - 1 шт.
- Яйця - 4 шт.
- Моццарела - 150 гр.
- Соус бургерний - 100 гр.
- Помідори черрі - 150 гр.
Приготування:
- Збити яйця
- Тортилью помістити у форму для запікання
- Покрити тортилью бургерним соусом
- Помідори черрі та шпинат викласти на тортилью
- Залити пиріг сумішшю зі збитих яєць і посипати тертим сиром
- Відправити у духову піч на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кулінарний ребус: яку страву готувала Валентина Хамайко у "Сніданку з 1+1" (рецепт)
Вітамінний зелений омлет від Єгора Гордєєва
Цей омлет є чудовим поєднанням яєчної структури, ніжного сирного смаку та зелені . Він обіцяє бути смачним та ситним сніданком або легким обідом. А також це багата на поживні речовини страва, що ідеально підходить для весняного пікніку.
Інгредієнти:
- Яйця - 2 шт.
- Молоко - 4 ст.л.
- Зелень - 1 пучок
- Томати черрі - 4 шт.
- Плавлений сир - 1 уп.
- Вершкове масло - 20 г.
- Сіль
- Спеції
Приготування:
- Олію і вершкове масло змішати на пательні
- Додати шпинат на сковорідку
- Всю зелень подрібнити у блендері
- Збити яйця з молоком, додати сіль і перець
- Додати у яєчну суміш перебиту зелень
- Вилити на пательню, додати зверху томати і смажити до готовності
- Подавати з плавленим сиром або з вершковою намазкою
Десерт «Білий сніданок»
Цей десерт є неймовірно смачним і ароматним. Медово молочний соус у поєднанні з соковитим яблуком і ревенем та мʼятою і створюють справді свіжу весняну комбінацію.
Інгредієнти
- Яблуко - 1 шт.
- Банан - 1 шт.
- Ревінь - 1 шт.
- Грецький йогурт - 100 мл.
- Мед - на смак
- Мʼята - на смак
Приготування:
- Порізати яблука і написати їх в креманку
- Збити грецький йогурт з медом, бананом
- Додати до яблука порізаний ревінь і полити кремом
Весняний салат із тунцем
Салат із тунцем є прекрасним доповненням будь якого весняного столу. Така страва ідеально підійде для збалансованого обіду і підтримання фігури.
Інгредієнти:
- Лист салату - 1 пучок
- Огірок - 2 шт.
- Помідор - 1 шт.
- Яйця - 2 шт.
- Консервований тунець - 1 банка
- Олія - 2 ст.л.
- Сік лимона - 2 ст.л.
- Соєвий соус - 1 ч.л.
Приготування:
- Порвати зелень на невелики шматки
- Нарізати зварені яйця
- Нарізати огірки та помідори
- Покласти це в ємність для салату
- Додати тунець
- До соєвого соусу додати лимонний сік і олію
- Полити зверху салат та перемішати
Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ліниві чебуреки: простий рецепт від ведучого “Сніданку з 1+1” Єгора Гордєєва