Вибір олії може здатися звичною справою, але для тих, хто хоче дбати про своє здоров’я та якість продуктів у раціоні — насамперед важливо розуміти різницю між рафінованою та нерафінованою соняшниковою олією.
Костянтин Грубич в Сніданку з 1+1 поділився корисними рекомендаціями щодо того, як правильно вибрати олію та на що звертати увагу при покупці. Зокрема, він пояснив, чим відрізняються рафінована і нерафінована соняшникова олія, як уникнути сумнівних домішок і на які ознаки варто зважати при перевірці якості продукту.
Рафінована олія проходить глибоке очищення, в результаті якого з неї видаляють забруднення та більшість корисних речовин. Вона має світліший колір, майже позбавлена запаху і характерного смаку. Головна перевага — висока температура димлення (230°C), що робить її ідеальною для смаження. Проте, через обробку, втрачаються більшість вітамінів та інших корисних елементів.
Нерафінована олія має темніший колір, насичений аромат і багатий склад, адже під час виробництва не проходить глибокого очищення. Вона зберігає корисні речовини, але через низьку температуру димлення (близько 107°C) не підходить для смаження — краще використовувати її у сирому вигляді, наприклад, для заправки салатів.
Loading...
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжнє джерело енергії: Костянтин Грубич розповів, як обрати корисний злаковий батончик