Справжнє джерело енергії: Костянтин Грубич розповів, як обрати корисний злаковий батончик

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як обрати корисний злаковий батончик: поради Костянтина Грубича
Freepik

Костянтин Грубич поділився корисними порадами щодо вибору злакових батончиків

Поділитися:

Злакові батончики завоювали популярність серед споживачів у всьому світі та стали невід'ємною частиною раціону багатьох людей. Їхня популярність не випадкова, адже такі смачні та зручні перекуси ідеально підходять для активного способу життя — їх легко взяти з собою на роботу, у подорож або на тренування.

Багато хто цінує злакові батончики за різноманітність смаків та інгредієнтів, що дозволяє кожному знайти свій улюблений варіант. Однак не лише смак є причиною їхньої популярності — важливим компонентом є і їхня харчова цінність. Наповнені вітамінами, мінералами та волокнами, вони можуть стати корисним доповненням до щоденного раціону.

Сьогодні на ринку представлено безліч злакових батончиків з різноманітними інгредієнтами. Однак, як обрати справді корисний продукт?  Костянтин Грубич у Сніданку з 1+1 поділився кількома порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір.

Злакові батончики
Freepik

Обираючи злакові батончики, варто звертати увагу насамперед на склад, калорійність, вміст білків та цукру, а також не піддаватися на маркетингові трюки. Такі прості правила допоможуть вам знайти справді корисний і смачний продукт. Та про все по черзі.

Звертайте увагу на склад

Найважливіше при виборі злакового батончика — це його склад. На першому місці має бути цільнозернове зерно, а не цукор. Якщо в складі багато добавок або цукор вказаний на початку переліку, то варто задуматися. Ідеальний варіант, коли склад батончика короткий і простий, без зайвих інгредієнтів.

Уважно читайте про вміст цукру

Цукор у злакових батончиках не має перевищувати 10 грамів на порцію. Бажано, щоб продукт не містив глюкозного чи фруктозного сиропів, крохмалю або інших замінників цукру. Пам'ятайте, чим менше цукру — тим корисніший батончик.

Придивіться до калорійності

Злакові батончики часто містять більше калорій, ніж здається. Якщо ви слідкуєте за своєю дієтою, обирайте батончики з помірною калорійністю. Важливо також, щоб продукт містив достатню кількість білків та волокон (не менше 3-5 г на 100 г продукту).

Злакові батончики — це чудовий перекус, але не заміна основних прийомів їжі та повноцінного харчування. Варто вживати їх, як додаток до основних страв, а не, як їхню альтернативу. 

До того ж, якщо ви не довіряєте виробникам, то можете спробувати приготувати злакові батончики вдома. Це не тільки корисно, але й легко, адже склад домашніх батончиків може бути різноманітним та простим і головне, що ви самі його можете контролювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заполонив тренди TikTok: що таке шоколадний плавлений сирок та як його виготовляють

Новини по темі