Справжнє джерело енергії: Костянтин Грубич розповів, як обрати корисний злаковий батончик
Костянтин Грубич поділився корисними порадами щодо вибору злакових батончиків
Злакові батончики завоювали популярність серед споживачів у всьому світі та стали невід'ємною частиною раціону багатьох людей. Їхня популярність не випадкова, адже такі смачні та зручні перекуси ідеально підходять для активного способу життя — їх легко взяти з собою на роботу, у подорож або на тренування.
Багато хто цінує злакові батончики за різноманітність смаків та інгредієнтів, що дозволяє кожному знайти свій улюблений варіант. Однак не лише смак є причиною їхньої популярності — важливим компонентом є і їхня харчова цінність. Наповнені вітамінами, мінералами та волокнами, вони можуть стати корисним доповненням до щоденного раціону.
Сьогодні на ринку представлено безліч злакових батончиків з різноманітними інгредієнтами. Однак, як обрати справді корисний продукт? Костянтин Грубич у Сніданку з 1+1 поділився кількома порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір.
Обираючи злакові батончики, варто звертати увагу насамперед на склад, калорійність, вміст білків та цукру, а також не піддаватися на маркетингові трюки. Такі прості правила допоможуть вам знайти справді корисний і смачний продукт. Та про все по черзі.
Звертайте увагу на склад
Найважливіше при виборі злакового батончика — це його склад. На першому місці має бути цільнозернове зерно, а не цукор. Якщо в складі багато добавок або цукор вказаний на початку переліку, то варто задуматися. Ідеальний варіант, коли склад батончика короткий і простий, без зайвих інгредієнтів.
Уважно читайте про вміст цукру
Цукор у злакових батончиках не має перевищувати 10 грамів на порцію. Бажано, щоб продукт не містив глюкозного чи фруктозного сиропів, крохмалю або інших замінників цукру. Пам'ятайте, чим менше цукру — тим корисніший батончик.
Придивіться до калорійності
Злакові батончики часто містять більше калорій, ніж здається. Якщо ви слідкуєте за своєю дієтою, обирайте батончики з помірною калорійністю. Важливо також, щоб продукт містив достатню кількість білків та волокон (не менше 3-5 г на 100 г продукту).
Злакові батончики — це чудовий перекус, але не заміна основних прийомів їжі та повноцінного харчування. Варто вживати їх, як додаток до основних страв, а не, як їхню альтернативу.
До того ж, якщо ви не довіряєте виробникам, то можете спробувати приготувати злакові батончики вдома. Це не тільки корисно, але й легко, адже склад домашніх батончиків може бути різноманітним та простим і головне, що ви самі його можете контролювати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заполонив тренди TikTok: що таке шоколадний плавлений сирок та як його виготовляють