Історія цієї страви, як виявилося, налічує тисячі років. Зараз попкорн — один з найпопулярніших снеків у всьому світі. Згідно зі статистикою США, 70% відвідувачів кінотеатрів полюбляють брати до фільму попкорн і це, на жаль, погані показники. Здається, що в цьому такого? Проте насправді мало хто знає, чому попкорн не варто купувати в кінотеатрах.
Експерт з якості продуктів Костянтин Грубич у Сніданку з 1+1 розповів, який попкорн варто обирати та чи має він хоча б якусь поживну цінність. Нумо розберемося в усьому разом!
Попкорн — це хрусткі повітряні зерна кукурудзи, які утворюються при нагріванні спеціального сорту кукурудзи. Усередині зернятка міститься трохи вологи й коли температура досягає приблизно 180 °C, вода перетворюється на пару, створюючи тиск, який зрештою розриває оболонку зерна. У результаті крохмаль усередині вибухає та твердне в повітряній формі, утворюючи знайомий всім нам попкорн.
Попкорн може бути здоровим перекусом, якщо готувати його з малої кількістю олії або солі чи цукру. Кукурудза як основний інгредієнт попкорну — чудове джерело клітковини. До того ж попкорн містить антиоксиданти, які також корисні для здоров'я.
Професорка та фудекспертка Олена Сидоренко зазначає, що купувати попкорн у кінотеатрах може бути навіть небезпечно, адже у нас немає змоги перевірити його склад:
«Попкорн я б не рекомендувала взагалі, особливо в кінотеатрах, споживати. Тому що, по-перше, відволікається увага. Людина під тим приводом, що мозок дивиться якийсь фільм, щось сприймає, автоматично споживає, не дуже розрізняючи, що там у складі попкорну є. По-друге, ви отримуєте в кінотеатрі уже готовий продукт і ви не знаєте, як він готується. Якщо ви думаєте, що там лише кукурудза і спеції, то ви дуже глибоко помиляєтесь».
Костянтин Грубич поділився трьома порадами, на що варто звернути увагу при виборі попкорну.
Loading...
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модний тренд чи корисний продукт: Костянтин Грубич розповів про види рослинного молока та його цінність