Їсти солодощі можна без шкоди для здоров'я, якщо робити це помірковано. До того ж, як виявили вчені — час від часу дозволяти собі печиво чи цукерку може бути навіть корисним для здоров'я серця. Головне — це дотримуватися балансу та уникати надмірності у харчуванні.
Проте неочікуваність цього дослідження якраз у тому, що ті, хто дозволяють собі інколи поласувати солодким, мають знижений ризик серцево-судинних захворювань.
Про це розповіли у сюжеті Сніданку з 1+1.
Команда вчених із Лундського університету у Швеції провела масштабне дослідження. Вони виявили, що споживання печива, тістечок чи цукерок час від часу може бути навіть корисним для вашого серця. Згідно з їх даними, це може бути кращим варіантом, ніж повністю відмовитися від цукру в раціоні.
Водночас дослідження наголошує, що позитивний ефект не стосується інших джерел для споживання цукру, таких як газовані напої чи різноманітні солодкі топінги та добавки.
У дослідженні взяли участь майже 70 000 людей. Інформація про учасників була зібрана зі шведських баз даних громадського здоров'я. Учені відстежували стан їхнього здоров'я протягом десятків років. Виявилося, що найвищі ризики серцево-судинних захворювань були у тих, хто повністю відмовлявся від солодощів або вживав їх надто рідко.
Ключовим висновком дослідження стало те, що помірне споживання солодощів може бути частиною здорового способу життя. Замість того, щоб повністю уникати солодкого, варто знайти баланс і не зловживати іншими джерелами цукру.
Проте, якщо вам дуже важко відмовитися від солодкого — це не проблема, адже його можна замінити на більш корисні продукти та до того ж не менш смачні. Наприклад, вибирайте натуральні солодощі — мед або сухофрукти. І до того ж уважно стежте за споживанням солодкого, адже рекомендовано його їсти лише у невеликих кількостях та бажано не щодня.
Loading...
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найсмачніша різдвяна страва: рецепт традиційного борщу із вушками від Євгена Клопотенка