Якими солодощами частувати дитину без шкоди для її здоров'я

Дієтолог Галина Незговорова розповіла про корисні солодощі для дітей

Смаколики потрібні дітям як джерело натхнення та задоволення. Та перед тим, як частувати малюка солодким, варто пам’ятати про три речі: які солодощі дозволені дитині, у якій кількості та коли. Експерт програми «Сніданок з 1+1» Галина Незговорова розповіла, якими солодощами можна тішити маленьких ласунів.

 

СОЛОДКІ ПОРАДИ

  1. Заборона солодощів стосується всіх членів родини. Не можна насолоджуватися тістечками, а потім розповідати про їхню шкоду.
  2. Оскільки здебільшого десерт – висококалорійна насолода, то краще смакувати ним у першій половині дня.
  3. Встановіть певний графік, за яким дитина зможе себе побалувати солодким. Наприклад, після сніданку – шматочок шоколаду. Після обіду – фруктове морозиво. А вечері – печиво.  
  4. Не йдіть на шантаж «зробиш урок – отримаєш шоколадку».

Чим раніше малюк спробує солодощі, тим краще для його здоров’я, – запевняє експерт.

КОРИСНІ СОЛОДОЩІ ДЛЯ ДІТЕЙ

Не варто виклювати з раціону дитини всі солодощі, адже це може викликати негативну реакцію та навіть стрес. Ліпше віддавати перевагу корисним смаколикам: якісному шоколаду, зефіру, пастилі, мармеладу. Торти та тістечка можна замінити йогуртами, сирковою масою з додаванням фруктів та ягід. Замість льодяників із барвниками запропонуйте цукати або сухофрукти.

Про газовані солодкі напої краще забути, не менш смачними, ще й кориснішими, будуть натуральні соки та компоти. А ось любителям меду варто не забувати про ризик алергічної реакції.

Як би ваша дитина не любила солодке, пам’ятайте, його надлишкова кількість сприяє ожирінню, цукровому діабету та карієсу.

Будь-якому разі ліпше керуватися давньою мудрою порадою – усе добре, що в міру.

Читайте також: 6 продуктів травня, які варто включити в раціон.

Більше новин