Якими солодощами частувати дитину без шкоди для її здоров'я

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог Галина Незговорова розповіла про корисні солодощі для дітей

Поділитися:

Смаколики потрібні дітям як джерело натхнення та задоволення. Та перед тим, як частувати малюка солодким, варто пам’ятати про три речі: які солодощі дозволені дитині, у якій кількості та коли. Експерт програми «Сніданок з 1+1» Галина Незговорова розповіла, якими солодощами можна тішити маленьких ласунів.

 

СОЛОДКІ ПОРАДИ

  1. Заборона солодощів стосується всіх членів родини. Не можна насолоджуватися тістечками, а потім розповідати про їхню шкоду.
  2. Оскільки здебільшого десерт – висококалорійна насолода, то краще смакувати ним у першій половині дня.
  3. Встановіть певний графік, за яким дитина зможе себе побалувати солодким. Наприклад, після сніданку – шматочок шоколаду. Після обіду – фруктове морозиво. А вечері – печиво.  
  4. Не йдіть на шантаж «зробиш урок – отримаєш шоколадку».

Чим раніше малюк спробує солодощі, тим краще для його здоров’я, – запевняє експерт.

КОРИСНІ СОЛОДОЩІ ДЛЯ ДІТЕЙ

Не варто виклювати з раціону дитини всі солодощі, адже це може викликати негативну реакцію та навіть стрес. Ліпше віддавати перевагу корисним смаколикам: якісному шоколаду, зефіру, пастилі, мармеладу. Торти та тістечка можна замінити йогуртами, сирковою масою з додаванням фруктів та ягід. Замість льодяників із барвниками запропонуйте цукати або сухофрукти.

Про газовані солодкі напої краще забути, не менш смачними, ще й кориснішими, будуть натуральні соки та компоти. А ось любителям меду варто не забувати про ризик алергічної реакції.

Як би ваша дитина не любила солодке, пам’ятайте, його надлишкова кількість сприяє ожирінню, цукровому діабету та карієсу.

Будь-якому разі ліпше керуватися давньою мудрою порадою – усе добре, що в міру.

Читайте також: 6 продуктів травня, які варто включити в раціон.

Новини по темі