Із чим поєднувати кукурудзу: 5 надсмачних рецептів

Страви, які не можливо не приготувати в сезон кукурудзи.

Улітку не варто відмовляти собі в задоволенні поласувати кукурудзою. Тож 1plus1.ua підготував для вас добірку смачних і корисних кукурудзяних страв.

Та спершу радимо прислухатися до думки дієтолога Олександра Куща, що кукурудзу не варто поєднувати з м’ясом та рибою. Натомість нею краще смакувати з кисломолочними продуктами. Також кукурудза добре засвоюється із зеленню та овочами. Наприклад, дієтолог радить поєднувати її з томатами, авокадо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів надсмачних страв із баклажанів

ПОЛЕНТА

Цю італійську страву запікаємо за температури 180°С упродовж 10 хв, а потім нарізаємо шматочками. Деталі приготування дізнавайтеся у Руслана Сенічкіна – у відео, що нижче.

Інгредієнти:

Кукурудзяна каша – 150 г

Вода – 800 мл

Сир – 100 г

Loading...

ПОЛЕНТА З АПЕЛЬСИНОМ

А ось десертний варіант італійської каші, рецепт якої ви вже дізналися. Полента з апельсином добре смакуватиме до кави або чаю.

Інгредієнти:

Яйця – 4 шт.

Цукор – 100 г

Імбир – 10 г

Вода – 100 г

Полента – 300 г

Апельсин – 2 шт

Ванільний цукор – 2 ч. л.

Тростинний цукор – 300 г

Loading...

КУКУРУДЗЯНІ ПАНКЕЙКИ

Як готувати всесвітньо відомий американський смаколик, дізнавайтеся у відео. Опісля насолоджуйтесь панкейками зі сметаною або улюбленим джемом.

Інгредієнти:

Борошно пшеничне – 200 г

Борошно кукурудзяне – 200 г

Розпушувач – 0,5 ч. л.

Цукор – 70 г

Олія – 2 ст. л.

Яйце – 1 шт.

Молоко – 200 мл

Loading...

КУКУРУДЗЯНІ ОЛАДКИ З БЕКОНОМ

Секретами приготування хрустких оладок зі свіжої кукурудзи ділиться народний кулінар Руслан Сенічкін.

Інгредієнти:

Яйце – 1 шт.

Бекон – 100 г

Борошно – 100 г

Молоко – 200 мл

Йогурт – 100 мл

Кукурудза – 300 г

Спеції за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний рецепт омлету з беконом: Рецепти Руслана Сенічкіна

Loading...

БАНОШ

Рецептом поживної гуцульської страви поділилися ведучий Руслан Сенічкін та співачка Тіна Кароль. Важлива підказка, яку ви почуєте у відео, – бринзу варто викладати на банош допоки він гарячий.

Інгредієнти:

Сметана

Кукурудзяне борошно

Шкварочки

Бринза

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В’ялені помідори: секрети домашнього приготування

Більше новин