Улітку не варто відмовляти собі в задоволенні поласувати кукурудзою. Тож 1plus1.ua підготував для вас добірку смачних і корисних кукурудзяних страв.
Та спершу радимо прислухатися до думки дієтолога Олександра Куща, що кукурудзу не варто поєднувати з м’ясом та рибою. Натомість нею краще смакувати з кисломолочними продуктами. Також кукурудза добре засвоюється із зеленню та овочами. Наприклад, дієтолог радить поєднувати її з томатами, авокадо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів надсмачних страв із баклажанів
ПОЛЕНТА
Цю італійську страву запікаємо за температури 180°С упродовж 10 хв, а потім нарізаємо шматочками. Деталі приготування дізнавайтеся у Руслана Сенічкіна – у відео, що нижче.
Інгредієнти:
Кукурудзяна каша – 150 г
Вода – 800 мл
Сир – 100 г
Loading...
ПОЛЕНТА З АПЕЛЬСИНОМ
А ось десертний варіант італійської каші, рецепт якої ви вже дізналися. Полента з апельсином добре смакуватиме до кави або чаю.
Інгредієнти:
Яйця – 4 шт.
Цукор – 100 г
Імбир – 10 г
Вода – 100 г
Полента – 300 г
Апельсин – 2 шт
Ванільний цукор – 2 ч. л.
Тростинний цукор – 300 г
Loading...
КУКУРУДЗЯНІ ПАНКЕЙКИ
Як готувати всесвітньо відомий американський смаколик, дізнавайтеся у відео. Опісля насолоджуйтесь панкейками зі сметаною або улюбленим джемом.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 200 г
Борошно кукурудзяне – 200 г
Розпушувач – 0,5 ч. л.
Цукор – 70 г
Олія – 2 ст. л.
Яйце – 1 шт.
Молоко – 200 мл
Loading...
КУКУРУДЗЯНІ ОЛАДКИ З БЕКОНОМ
Секретами приготування хрустких оладок зі свіжої кукурудзи ділиться народний кулінар Руслан Сенічкін.
Інгредієнти:
Яйце – 1 шт.
Бекон – 100 г
Борошно – 100 г
Молоко – 200 мл
Йогурт – 100 мл
Кукурудза – 300 г
Спеції за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний рецепт омлету з беконом: Рецепти Руслана Сенічкіна
Loading...
БАНОШ
Рецептом поживної гуцульської страви поділилися ведучий Руслан Сенічкін та співачка Тіна Кароль. Важлива підказка, яку ви почуєте у відео, – бринзу варто викладати на банош допоки він гарячий.
Інгредієнти:
Сметана
Кукурудзяне борошно
Шкварочки
Бринза
Loading...
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В’ялені помідори: секрети домашнього приготування