Ізраїльтяни готують його із жирного сиру, греки - на основі сиру фета, французи полюбляють готувати його із козячого сиру, а італійці - на основі сиру рікота. Спільним є одне - чізкейки просто обожнюють у всьому світі. Сьогодні ми пропонуємо вам простий та доступний рецепт полуничного чізкейку на основі сметани.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 йогуртових заправок, з якими ваші салати зазвучать по-новому
Інгредієнти:
Пісочне печиво - 250 г
Густа сметана - 4 склянки
Цукор - 1 склянка
Вершкове масло - 150 г
Яйця - 4 шт.
Крохмаль - 1 ст. л.
Екстракт ванілі - 1 ч. л.
Лайм - 1 шт.
Кориця - 1 ч. л.
Полуниця для прикрашання страви.
Приготування:
1. Подрібнити печиво. Додати масло, корицю і ретельно перемішати.
2. Застелити форму пергаментним папером і викласти печиво тонким шаром.
3. Збити сметану з цукром. Додати по одному яйця, щоразу легко перемішуючи.
4. Додати крохмаль, ваніль і натерту цедру лайму.
5. Вилити рідку суміш у форму з печивом.
6. Випікати страву у печі при температурі 180 градусів протягом 50 хв. Після закінчення випікання не відкривати дверця печі і чекати, поки чізкейк самостійно охолоне.
7. Залишити десерт на ніч у холодильнику.
8. Подавати страву із свіжою полуницею. Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру