Ізраїльтяни готують його із жирного сиру, греки - на основі сиру фета, французи полюбляють готувати його із козячого сиру, а італійці - на основі сиру рікота. Спільним є одне - чізкейки просто обожнюють у всьому світі. Сьогодні ми пропонуємо вам простий та доступний рецепт полуничного чізкейку на основі сметани. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 йогуртових заправок, з якими ваші салати зазвучать по-новому

Інгредієнти

Пісочне печиво - 250 г

Густа сметана - 4 склянки 

Цукор - 1 склянка

Вершкове масло - 150 г

Яйця - 4 шт.

Крохмаль - 1 ст. л.

Екстракт ванілі - 1 ч. л.

Лайм - 1 шт.

Кориця - 1 ч. л.

Полуниця для прикрашання страви. 

Приготування:

1. Подрібнити печиво. Додати масло, корицю і ретельно перемішати.

2. Застелити форму пергаментним папером і викласти печиво тонким шаром. 

3. Збити сметану з цукром. Додати по одному яйця, щоразу легко перемішуючи. 

4. Додати крохмаль, ваніль і натерту цедру лайму. 

5. Вилити рідку суміш у форму з печивом. 

6. Випікати страву у печі при температурі 180 градусів протягом 50 хв. Після закінчення випікання не відкривати дверця печі і чекати, поки чізкейк самостійно охолоне. 

7. Залишити десерт на ніч у холодильнику. 

8. Подавати страву із свіжою полуницею. Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру