Дмитро Комаров покаже найнезвичайнішу пустелю у світі

«Рюкзак виживання», американські гірки та мохіто від ведучого – сьогодні у випуску.

Відомий український мандрівник Дмитро Комаров і надалі досліджує неймовірну Бразилію. У новому випуску програми «Світ навиворіт», який вийде в ефірі 1+1 уже сьогодні, 25 вересня, глядач вирушить в унікальну пустелю.

Після того, як Дмитро Комаров побував у диких джунглях і показав первісні традиції ізольованого племені Яномамі, «Світ навиворіт» дістався до півночі Бразилії, в одне з найзагадковіших місць на планеті – пустелю Національного парку Ленсойс-Мараньєнсіс.

З висоти пташиного польоту команда тревел-шоу зняла приголомшливі кадри. На території парку Ленсойс-Мараньєнсіс до самого горизонту видніються тисячі дюн із білого піску, кожна з яких ніби відкидає тінь. Це і є особливість, яка робить пустелю єдиною у своєму роді. Між піщаними дюнами природа розташувала сотні озер із кришталевою бірюзовою та блакитною водою. Вона займає більше тисячі квадратних кілометрів, а в блакитних лагунах водяться риба, краби та різна живність.

У самому центрі пустелі розташувалося невелике, відрізане від цивілізованого світу селище, де живе всього 19 сімей. Побачити його можна тільки з гелікоптера, а дістатися – пішки через всю пустелю. Щоб подивитися на куточок життя серед вічних дюн, Дмитро Комаров ризикнув і відправився в пішу експедицію під палючим тропічним сонцем.

«Утома від сонця дає про себе знати. Пити дуже хочеться. Відстані в пустелі дуже оманливі. Можна щось побачити та думати, що це вже близько. Але насправді йти до мети доводиться дуже довго. Смерть у пустелі підступна та наступає непомітно», – коментує ведучий.

У пустелі Дмитро Комаров поділиться власними правилами, як вижити в екстремальних природних умовах. А також ексклюзивно покаже глядачеві особистий «рюкзак виживання». Ведучий розповість, що обов'язково бере з собою в подорож, і як звичні речі можуть врятувати життя людині.

Мандрівник із перших вуст дізнається, що мотивує людей залишатися жити у вічних пісках, чому помешкання в селі «подорожують» разом із дюнами та як влаштовано побут бразильців, у яких немає Facebook, адреси та прописки в паспорті. Жителі ізольованого села також здивують команду жорстокими обрядами, які вони проводять із сільськими тваринами.

Унікальна професія пустельних рибалок, американські гірки в пустелі та мохіто від Комарова – дивіться у новому випуску програми «Світ навиворіт» вже сьогодні о 22.45.

Loading...

Читай також інші матеріали про Дмитра Комарова:

1. Дмитро Комаров дізнався про жахаючий обряд амазонського племені

2. Там не ступала нога журналіста: Дмитро Комаров потоваришував із диким племенем Амазонії

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Більше новин