Там не ступала нога журналіста: Дмитро Комаров потоваришував із диким племенем Амазонії

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров потоваришував із диким племенем Амазонії | Подорожі | 1+1

Безстрашний мандрівник.

Поділитися:

У середу, 11 вересня, о 22:45 глядачі 1+1 побачать новий випуск програми «Світ навиворіт», у якому Дмитро Комаров продовжить свою експедицію до диких племен Янонамі. У програмі покажуть, як пройде перша зустріч українців з ізольованими індіанцями та навіщо їхній вождь викликав телеведучого на особисту розмову.

У прем’єрній серії Дмитро Комаров почав наймасштабнішу експедицію бразильського сезону та вирушив на пошуки амазонського племені Яномамі, яке тільки нещодавно погодилося на контакт з цивілізованим світом. Команді «Світу навиворіт» довелося 4 дні плисти на маленьких човнах небезпечними водами Амазонії, щоб після виснажливої дороги довжиною у 600 км нарешті ступити на землі племені.  

Дмитро Комаров став першим у світі журналістом, який потрапив до Яномамі. А оператор програми «Світ навиворіт» Олександр Дмитрієв вперше зняв на камеру побут громади та покаже глядачам, як насправді живе ізольоване плем’я.

«Тут ніколи не було журналістів – вперше в історії плем’я знімають. Я дуже радий, що глядачі програми «Світ навиворіт» стануть першими, хто побачить ці унікальні кадри. Це для нас велика честь!» поділився враженнями телеведучий.

Під час життя в громаді Дмитро та Олександр стали свідками проведення унікального ритуалу, який плем’я ніколи не показувало чужакам. Для ритуалу всі чоловіки переодягнулися у традиційні атрибути, а життя у селищі завмерло. Жінкам і дітям заборонили навіть виходити з домівок. Яномамі називають себе дітьми місяця. Індіанці вірять у легенду, що вони народилися саме від крові місяця, якого під час битви поранив у живіт один із богів. Тому до сьогоднішнього дня головні обряди вони присвячують духам, з якими спілкуються шамани. Індіанці вірять, що саме духи контролюють дощі й грози, зміну дня і ночі, засуху та урожай, а також тримають купол неба, щоб він не впав на землю.

Який шокуючий обряд провели індіанці, що подарував вождь гостям з України, та як на Дмитра Комарова подіяв незвичний індіанський тютюн із «магічних трав», дивися на 1+1 вже сьогодні о 22:45 у програмі «Світ навиворіт».  

Переглянь вражаючий анонс шоу:

Найцікавіше про подорожі Дмитра Комарова дізнайся за посиланнями:

1. Дмитро Комаров розсекретив еліксир молодості Рабині Ізаури

2. Дмитро Комаров вразив розповіддю про те, як купався в річці з крокодилами

3. Дмитро Комаров опинився на межі життя і смерті

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі