Дмитро Комаров дізнався про жахаючий обряд амазонського племені

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров дізнався про страхітливий обряд амазонського племені | Світ навиворіт | 1+1

Тебе це здивує.

Поділитися:

У новому випуску програми «Світ навиворіт», який вийде в ефірі 1+1 18 вересня о 22:45, українські мандрівники покажуть особливості життя амазонського племені Яномамі та відкриють глядачам їхні традиції та ритуали.

Індіанці Яномамі — одні з найбільш ізольованих племен на планеті. У диких джунглях Бразилії Дмитру Комарову вдалося знайти общину, у якій ніколи раніше не бували журналісти. Це плем'я налічує 300 чоловік і живе в амазонських лісах на кордоні Бразилії та Венесуели.

Усе життя індіанців Яномамі пов’язане з ритуалами та вірою в духів. «Світ навиворіт» стане свідком важливого ритуального свята індіанців — масових поминок, для яких усі чоловіки, жінки та діти нанесуть на себе чорну золу й одягнуть традиційні атрибути. Під час свята індіанці розкажуть Комарову про історію незвичайного обряду. Так, коли в племені хтось помирає, його тіло спалюють, а попіл з'їдають.

За словами Дмитра, більше шести століть тому, коли джунглі населяли мільйони індіанців, Яномамі були одним із найбільш войовничих племен. Війни між індіанцями велися постійно. В основному за землю та ресурси. Але навіть коли їжі вистачало вдосталь, набіги на інші племена не припинялися. Тому на всіх просторах Амазонії та в інтернеті це плем'я описували як дике та небезпечне. Але незважаючи на дикі для сучасної людини звичаї та стереотипи, Дмитро Комаров уперше покаже іншу сторону життя Яномамі.

«За сотні років характер Яномамі дуже змінився. Якщо відкрити інтернет, то цих людей називають небезпечними й агресивними. Але я приїхав сюди та бачу, що це не так. Вони не людожери, хоча і їдять попіл померлих, вони не злі, не агресивні, ні на кого не нападають. Яномамі вкрай миролюбні. Вони щирі, безпосередні та справжні!», — розповідає Дмитро.

Ведучому вдасться подружитися з усіма членами племені, сходити з індіанцями на екзотичну риболовлю та показати маленьким дітям чудеса сучасної техніки.

В останній день життя в общині гості з України влаштують для всього племені справжнє свято — накриють багатий український стіл. Яномамі вперше в житті спробують сало, шпроти, ковбасу, чорний хліб, червону ікру та кисіль.

Читай також інші матеріали про «Світ навиворіт»:

1. Дмитро Комаров відшукав наймолодшу зірку бразильського футболу

2. Дмитро Комаров здивував відвертою фотосесією з оголеними дівчатами

3. В татуюваннях і на Harley Davidson: Дмитро Комаров розповів, що робитиме на пенсії

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі