Медальйони зі свинини з овочами та ніжним соусом від Золотого шеф-кухаря України

Медальйони зі свинини можна зустріти в меню майже кожного ресторану, але приготувати смачне м'ясо можна й удома. Шеф-кухар Мікаель Ароян поділився секретами приготування страви та правильного вибору м'яса.

В студії денного шоу «Твій день» шеф-кухар та володар титулу «Золотий шеф-кухар України», Мікаель Ароян приготував медальйони зі свинини з овочами та ніжним соусом.

Рецепт приготування медальйонів зі свинини з овочами та соусом

Для приготування медальйонів зі свинини з овочами необхідно взяти наступні продукти:

  • свиняча вирізка — 700 г 
  • бекон — 200 г
  • олія — 50 мл
  • вершкове масло — 50 г
  • цвітна капуста, томати чері, гриби
  • сіль, перець, копчена паприка 

Для приготування соусу: вершки, французька гірчиця (за смаком)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати смачний шашлик: як вибрати м'ясо, як його порізати правильно, як замаринувати, коли солити (всі секрети від шеф-кухаря)

Як приготувати медальйони зі свинини

Дуже важливо для приготування медальйонів зі свинини правильно обрати м'ясо. Обирайте свинину рожевого кольору без стороннього запаху та потемнілого жиру. Мікаель Ароян радить:

Не варто купувати м'ясо у магазинах, з якого вже потекла кров'яна юшка. Цей продукт вже був заморожений та розморожений.

► М'ясо зачистити, зняти плівку та нарізати рівномірними кусками
► Загорнути в плівку та ретельно відбити молотком
► Кусочки м'яса посипати перцем, сіллю та паприкою
► Робимо з відбитого м'яса «трояндочки», обмотуємо їх тоненько нарізаним беконом

► М'ясо одягаємо на шпажки, прожарюємо на пательні
► Відправляємо в духовку на 7 хв при температурі 180 °С
► Окремо обжарюємо цвітну капусту, додаємо томати чері та гриби
► Овочі заправляємо вершками та французькою гірчицею

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачна здорова шаурма в домашніх умовах по рецепту Дмитра Борисова: м'ясо індички, квашена капуста і спеціальний соус-заправка (секрети відомого ресторатора)

Готові овочі та медальйони зі свинини викласти на тарілки, можна прикрасити пармезаном або зеленню (за смаком). Смачного!  

Більше новин