Смачна здорова шаурма в домашніх умовах по рецепту Дмитра Борисова: м'ясо індички, квашена капуста і спеціальний соус-заправка (секрети відомого ресторатора)
Про шаурму існує багато стереотипів — шкідливий фаст-фуд, несвіже м'ясо, але якщо приготувати це блюдо вдома з корисних та перевірених продуктів, то шаурма може гарантовано вважатися здоровою та корисною їжею.
Під час денного ефіру програми «Твій день» відомий ресторатор Дмитро Борисов приготував смачнючу шаурму з індичкою. Запорука гарного смаку блюда, як стверджує шеф-кухар — це багато овочів та м'яса або риби.
Як приготувати шаурму вдома
Для приготування шаурми в домашніх умовах необхідно взяти:
- індичка (баранина, курка) - 150 г
- капуста - білокачанна, пекінська - 1 качан,
- помідори - 1 шт,
- огірок - 1 шт
- квашена капуста - 30 г
- соус кімчі - 20г
- лаваш - 1 лист
- кріп - 1 пучок
- йогурт - 150 г
- цибуля - 1 шт
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаршировані перці, помідори, кабачки у сметанному соусі: рецепт Руслани Писанки
Овочі дрібно нарізати. Якщо для приготування шаурми використовується свіже м'ясо — підсмажити до рум'яної шкоринки. Можна додати трішечки екзотики до шаурми та приготувати капусту-кімчі. Для цього квашену капусту заливаємо магазинним соусом кімчі.
Для приготування соусу-заправки для шаурми беремо найжирніший йогурт та додаємо в нього трішечки подрібненого часничку та зелені.
На лаваш виклаємо нарізані овочі, поливаємо соусом та ретельно, з двох сторін, закручуємо шаурму. Далі відправляємо її на гриль або пательню. Готове блюдо нарізаємо та прикрашаємо зеленню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати малосольні огірки: фірмовий рецепт гостреньких хрустких огірків (ВІДЕО)
Дивіться відео рецепт приготування шаурми з Дмитром Борисовим: