Смачна здорова шаурма в домашніх умовах по рецепту Дмитра Борисова: м'ясо індички, квашена капуста і спеціальний соус-заправка (секрети відомого ресторатора)

Як приготувати шаурму в домашніх умовах
Pixabay

Про шаурму існує багато стереотипів — шкідливий фаст-фуд, несвіже м'ясо, але якщо приготувати це блюдо вдома з корисних та перевірених продуктів, то шаурма може гарантовано вважатися здоровою та корисною їжею.

Поділитися:

Під час денного ефіру програми «Твій день» відомий ресторатор Дмитро Борисов приготував смачнючу шаурму з індичкою. Запорука гарного смаку блюда, як стверджує шеф-кухар — це багато овочів та м'яса або риби. 

Як приготувати шаурму вдома

Для приготування шаурми в домашніх умовах необхідно взяти: 

  • індичка (баранина, курка) - 150 г
  • капуста - білокачанна, пекінська - 1 качан,
  • помідори - 1 шт,
  • огірок - 1 шт
  • квашена капуста - 30 г
  • соус кімчі - 20г 
  • лаваш - 1 лист
  • кріп - 1 пучок
  • йогурт - 150 г
  • цибуля - 1 шт

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаршировані перці, помідори, кабачки у сметанному соусі: рецепт Руслани Писанки

як приготувати шаурму вдома

Овочі дрібно нарізати. Якщо для приготування шаурми використовується свіже м'ясо — підсмажити до рум'яної шкоринки. Можна додати трішечки екзотики до шаурми та приготувати капусту-кімчі. Для цього квашену капусту заливаємо магазинним соусом кімчі. 

Для приготування соусу-заправки для шаурми беремо найжирніший йогурт та додаємо в нього трішечки подрібненого часничку та зелені. 

На лаваш виклаємо нарізані овочі, поливаємо соусом та ретельно, з двох сторін, закручуємо шаурму. Далі відправляємо її на гриль або пательню. Готове блюдо нарізаємо та прикрашаємо зеленню.

як приготувати шаурму

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк приготувати малосольні огірки: фірмовий рецепт гостреньких хрустких огірків (ВІДЕО)

Дивіться відео рецепт приготування шаурми з Дмитром Борисовим: