Медальйони зі свинини з овочами та ніжним соусом від Золотого шеф-кухаря України
Медальйони зі свинини можна зустріти в меню майже кожного ресторану, але приготувати смачне м'ясо можна й удома. Шеф-кухар Мікаель Ароян поділився секретами приготування страви та правильного вибору м'яса.
В студії денного шоу «Твій день» шеф-кухар та володар титулу «Золотий шеф-кухар України», Мікаель Ароян приготував медальйони зі свинини з овочами та ніжним соусом.
Рецепт приготування медальйонів зі свинини з овочами та соусом
Для приготування медальйонів зі свинини з овочами необхідно взяти наступні продукти:
- свиняча вирізка — 700 г
- бекон — 200 г
- олія — 50 мл
- вершкове масло — 50 г
- цвітна капуста, томати чері, гриби
- сіль, перець, копчена паприка
Для приготування соусу: вершки, французька гірчиця (за смаком)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати смачний шашлик: як вибрати м'ясо, як його порізати правильно, як замаринувати, коли солити (всі секрети від шеф-кухаря)
Як приготувати медальйони зі свинини
Дуже важливо для приготування медальйонів зі свинини правильно обрати м'ясо. Обирайте свинину рожевого кольору без стороннього запаху та потемнілого жиру. Мікаель Ароян радить:
Не варто купувати м'ясо у магазинах, з якого вже потекла кров'яна юшка. Цей продукт вже був заморожений та розморожений.
► М'ясо зачистити, зняти плівку та нарізати рівномірними кусками
► Загорнути в плівку та ретельно відбити молотком
► Кусочки м'яса посипати перцем, сіллю та паприкою
► Робимо з відбитого м'яса «трояндочки», обмотуємо їх тоненько нарізаним беконом
► М'ясо одягаємо на шпажки, прожарюємо на пательні
► Відправляємо в духовку на 7 хв при температурі 180 °С
► Окремо обжарюємо цвітну капусту, додаємо томати чері та гриби
► Овочі заправляємо вершками та французькою гірчицею
Готові овочі та медальйони зі свинини викласти на тарілки, можна прикрасити пармезаном або зеленню (за смаком). Смачного!