Сучасне українське кіно та культові стрічки, які стали культурною спадщиною: 1+1 Україна запускає проєкт Аргумент кіно з ведучим Єгором Гордєєвим

Аргумент кіно
1+1 Україна запускає проєкт Аргумент кіно з ведучим Єгором Гордєєвим

В межах програми Аргументі кіно: щосуботи на телеканалі 1+1 Україна показуватимуть культову кінокласику та гучні прем’єри.

Поділитися:

26 жовтня на телеканалі 1+1 Україна стартує Аргумент кіно — унікальний проєкт, присвячений національному кінематографу. Аргумент кіно у оновленому форматі демонструватиме як класичні українські стрічки, що стали нашою культурною спадщиною, так і сучасні фільми, які здобули міжнародне визнання та популярність. Вестиме Аргумент кіно Єгор Гордєєв — незмінний ведучий Сніданку з 1+1.

Перед показом стрічки ведучий матиме розмову із відомими культурними діячами, акторами, режисерами, продюсерами та кінокритиками. Глядачі зможуть почути особисті думки, роздуми та професійний аналіз від експертів. Кінорозмови Єгора Гордєєва із запрошеними зірками допоможуть глядачеві глибше зануритися в контекст кожного фільму та краще зрозуміти його культурне й історичне значення.

«Це легендарний проєкт каналу 1+1, і мені страшенно приємно, що я хоч якось дотичний до його відновлення. Ми починаємо з культової класики українського кіно — Тіні забутих предків. Я був приємно вражений, що багато людей знають українську класику, багато з цих фільмів відомі за кордоном. Ми хочемо «ламповими» розмовами, простими і складними одночасно, спонукати глядача передивитися кінокласику, але через призму сучасного контексту. Бо якщо ми не будемо відрефлексовувати, то класика так і залишиться на полицях. І ми йдемо далі, ми створюємо нове кіно, відтворюємо реальність, знаходимо сили», — каже Єгор Гордєєв.

Аргумент кіно

Проєкт дає можливість як молодим глядачам, так і поціновувачам класики, зануритися в українську кінематографічну історію та ознайомитися з новими здобутками вітчизняних митців.

«Аргумент кіно познайомив зі світовим кінематографом не одне покоління українців. Ми раді, що проєкт продовжує свій шлях із ведучим Єгором Гордєєвим, а суботні вечори на 1+1 Україна тепер стануть часом для глибоких розмов, аналізу ключових культурних подій, постатей та явищ, що відіграли важливу роль у становленні української ідентичності, сприяють національному самопізнанню та рухають культурний розвиток країни», — говорить генеральна продюсерка каналу 1+1 Україна Ольга Захарова.

Аргумент кіно

Перший випуск оновленого Аргументу кіно на 1+1 Україна вийде 26 жовтня о 23:00 і буде присвячений культовій стрічці Тіні забутих предків режисера Сергія Параджанова. Цього року світ відзначає 100 років з дня народження генія, якого вважають одним з основоположників українського поетичного кіно. Гостем студії стане відомий кінокритик та режисер Андрій Алфьоров.

Окрім того, глядачі побачать в Аргументі кіно такі стрічки, як Памфір, 20 днів в Маріуполі, Мої думки тихі, Колір граната, Яремчук: Незрівнянний світ краси, Лісова пісня. Мавка, Озброєні піснею.

Проєкт зроблений за підтримки платформи кіно та телебачення Київстар ТБ.

Нагадаємо, Аргумент кіно — найтриваліша кінопрограма в ефірі українського телебачення. Її було започатковано у 1999 році на телеканалі 1+1 кінознавцем Володимиром Войтенком, який і став її першим ведучим. Програма виходила раз на два тижні. А з 2002 року стала щотижневою. У 2016-му році програма змінила формат: акцент було зроблено на актуальні події, кінопрокат і новини. Войтенко разом із гостями в студії, людьми, які визначають сучасний український кінематографічний вектор розвитку, обговорювали кіноподії.