Майже всі овочі 5 продуктів, які допоможуть швидше одужати- це скарб для здоров’я людини. До одного із них належить буряк. Цей овоч багатий на вітаміни та мікроелементи, що позитивно впливають на обмін речовин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів сендвічів на всі випадки життя

Лікувальні властивості буряка не втрачаються ні при тривалому зберіганні, ні при термічній обробці. Буряк корисний і чоловікам, і жінкам, а особливо необхідний людям похилого віку та дітям. Саме тому ми пропонуємо вам приготувати оригінальні страви із додаванням буряка, які принесуть вашому організму користь та новий заряд енергії.

ВІТАМІННИЙ САЛАТ ІЗ МІДІЯМИ

Інгредієнти:

Квасоля - 200 г

Мідії - 300 г

Помідори - 200 г

Цибулина - 1 шт.

Відварений буряк - 1 шт.

Спеції за смаком

Соєвий соус - 1 ст. л.

Бальзамічний оцет - 1 ст. л.

Оливкова олія - 2 ст. л.

Сіль - 1 ч. л.

Приготування:

1. Відварити квасолю та нарізати помідори. Змішати інгредієнти.

2. Додати подріблену цибулю, попередньо мариновану у соєвому та бальзамічному соусах та оливковій олії.

3. Додати мариновані мідії. Перемішати салат.

4. В останню чергу додати порізаний на маленькі кубики буряк. Полити страву оливковою олією.

КРЕМ-СУП ІЗ БУРЯКА

Інгредієнти:

Буряк - 200 г

Бринза - 30 г

Копчене ребро - 100 г

Чорнослив - 30 г

Корінь селери - 50 г

Цибуля - 60 г

Часник - 5 г

Бульйон - 150 мл

Картопля - 150 г

Приготування:

1. Нарізати часник, цибулю та селеру на маленькі кубики. Смажити на повільному вогні.

2. Додати реберця і залити бульйоном.

3. Нарізати попередньо зварені картоплю та буряк на кубики і додати у суп. Варити 5-7 хв.

4. Дістати реберця та збити суміш блендером. Довести суп до кипіння.

5. Перед подачепою посипати страву сиром та прикрасити чорносливом.

НАПОЛЕОН ІЗ БУРЯКА ТА СИРУ

Інгредієнти:

Вершковий сир - 500 г

Сметана - 3 ст. л.

Імбир - 2 ст. л.

Часник - 2 зубки

Запечений буряк - 3 шт.

Гранатовий соус - 2 ч. л.

Волоський горіх - 60 г.

Зелень та спеції за смаком

Приготування:

1. В окремій посудині змішати вершковий сир та сметану. Додати натертого часнику, кропу та спецій. Ретельно перемішати.

2. Запечений або зварений буряк нарізати на слайси. Викласти слайси на тарілку і намастити кремом.

3. Полити торт гранатовим соусом та прикрасити волоським горіхом.

ШВЕДСЬКІ КОТЛЕТИ З БУРЯКОМ

Інгредієнти:

Буряк - 2 шт.

Яйце - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Молоко - 50 мл

Відварена картопля - 2 шт.

Панірувальні сухарі - 200 г

Спеції за смаком

Приготування:

1. Приготувати фарш. Для цього натерти буряк і замаринувати його. Додати спеції та перемішати.

2. Розігріти пательню та підсмажити цибулю на оливковій олії.

3. Додати цибулю до буряка.

4. До буряка також додати натерту варену картоплю та сире яйце. Ретельно перемішати.

5. В кінці додати трішки молока і знову перемішати.

6. Зліпити котлети невеликого розміру. Перед смаженням обмочити їх у панірувальних сухарях.

7. Подавати страву із свіжою зеленню та овочами.

ХУМУС ІЗ БУРЯКОМ

Інгредієнти:

Варений нут - 400 г

Запечений буряк - 2 шт.

Кунжутна паста - 60 г

Часник - 2 зубки

Олія - 2 ст. л.

Лимон - 2 шт.

М’ята

Приготування:

1. У зварений нут натерти цедру двох лимонів. Після цього вичавити із лимонів весь сік.

2. Додати два зубчики часнику та запечений або зварений буряк.

3. Додати соус тахіні. Для його приготування змішати конжут, олію, часник та сік лимона.

4. Полити суміш оливковою олією. Додати сіль та перець за смаком.

5. Змішати суміш за допомогою блендеру.

6. Намащуйте хумус на свіжі грінки та смакуйте!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт суперкорисного торта, який можна їсти навіть на ніч