Домашнє печиво для дітей: 5 простих рецептів
Для дітей вибирайте продукти тільки найвищої якості та уникайте використання маргарину.
articleContentБажано, щоб домашнє печиво для дітей не сильно кришилося і довго залишалося свіжим. Тож пропонуємо вам п'ять простих рецептів смачного печива для діток, яке лишається свіжим та смачним кілька днів і його можна давати до школи чи на прогулянку.
Вівсяне печиво
Інгредієнти:
1 яйце
0,5 склянки вівсяних пластівців
0,5 склянки вівсяного борошна
0,5 ч. л соди
1 ч. л. цукру
родзинки за смаком
@trifan.viktoriia
Як готувати:
1. Для початку збийте з цукром яйця до однорідної консистенції.
2. Додайте пластівці, перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб вони ввібрали в себе вологу.
3. Додайте в суміш вівсяне борошно, погашену лимонним соком соду і родзинки.
4. Дайте тісту настоятися і загуснути впродовж 15 хвилин.
5. Застеліть деко пергаментом, викладайте ложкою тісто гірками, формуючи печиво.
6. Випікайте при температурі 180°C близько 20 хвилин.
articleContentСирне печиво
Інгредієнти:
250 г борошно
250 г сир
250 г вершкове масло
2 яйця
0,5 ст. сметани
@yulia_krivykh
Як готувати:
1. Натріть на тертці масло, перемішайте його з борошном, додайте сир, жовтки, сметану.
articleContent2. Замісіть тісто. Покладіть тісто на 2 години в холодильник.
3. Розкачайте тісто в корж товщиною 0,5 см і вирізуйте печиво склянкою або спеціальними формами.
4. Печиво викладіть на деко, змащене маслом.
5. Випікайте 15 хвилин в духовці при температурі 220 градусів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Тірамісу від Кирила Сміяна
Морквяне печиво
Інгредієнти:
250 г моркви
60 г цукру
200 г борошно
2 ч.л. розпушувача
0,5 ст. олії
@ksuwenika_platonika
Як готувати:
1. Чищену моркву натріть на дрібній тертці.
2. Додайте розпушувач і цукор, влийте олію і перемісіть. Борошно засипаємо поступово, помішуючи.
3. Замісіть тісто руками. Воно має бути вологим та липнути до рук.
4. Якщо морква була соковитою, може знадобитися трохи більше борошна.
5. Застеліть деко пергаментом. Змастіть руки олією.
6. Сформуйте невеликі кульки, викладіть на деко.
7. Випікати 25 хвилин в духовці при температурі 220 градусів.
8. Щоб отримати хрустке печиво, можна залишити його в вимкненій духовці ще на 20 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко приготувати порційний тірамісу
Медове печиво
Інгредієнти:
250 г борошна
1,5 ч.л. меленої кориці
по 1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
1 ч.л. какао
35 г вершкового масла
60 г коричневого цукру
80 г меду
30 г молока
1 яйце.
@flowersolutions
Як приготувати:
1. Для тіста борошно треба змішати з прянощами. Додати чайну ложку какао.
2. В окремій каструльці підігріти: масло, цукор, мед, молоко, поки цукор не розчиниться і масло не розтане. У борошно покласти яйце, вилити сироп і замісити тісто ложкою.
3. Викласти на стіл тісто і розкачати.
4. Вирізати фігурки і перекласти на застелене папером деко.
5. Печиво випікати 8 хвилин при температурі 200 градусів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тірамісу: Історія одного десерту
Бісквітне французьке печиво «Мадлен»
articleContentІнгредієнти:
3 яйця
160 г цукор
250 г борошно
120 г масло
1 ч.л. ванільний цукор
сіль
1/2 ч.л. цедра лимона
1 ч.л. розпушувач
1/4 ч.л. лимонного соку
@blyzenko
Як готувати:
1. Яйця розмішати з цукром, сіллю, ванільним цукром, соком і цедрою лимона, залишити на 10 хвилин.
2. Вершкове масло розтопити, додати 2 ст.л. борошна в гаряче масло, охолодити до 40-50С, ввести в яєчну суміш.
3. У залишки борошна додати розпушувач, з'єднати рідку і суху складові. Готове тісто поставити на 30 хвилин в холодильник.
4. Викласти у формочки, випікати 10-12 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!