Коли переводити годинник на зимовий час

Коли переводити годинник на зимой час
1plus1.ua

Що допоможе звикнути до нового ритму?

Поділитися:

За правилом, в останню неділю місяця відбудеться переведення годинника на зимовий Де знайти вітамін D у хмарну осінню поручас. Цього року 29 жовтня о 04:00 стрілки повернуться на годину раніше, і таким чином, ми матимемо більше часу для сну. Експерти стверджують, що перехід на зимовий час може привести до порушень сну, проблем з концентрацією уваги, а також дратівливості та  зниження рівня працездатності.  Як пристосуватися до нового ритму - дізнайтеся, прочитавши наступні поради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 друзів гарного сну, що допоможуть здолати безсоння

1. Нормалізувати свій сон. Протягом цього тижня старайтеся лягати спати пізніше - на 15 хв. щодня. Прийміть перед сном теплу ванну. Це допоможе розслабитись та швидше заснути. 

2. Відпочивати вдень правильно. Якщо ви полюбляєте дрімати вдень, робіть це на пів години пізніше, ніж зазвичай. Це допоможе перелаштуватися на новий час.

3.  Обмежити вживання кофеїну. За кілька днів до переходу на зимовий час пийте менше кави та уникайте вживання алкогольних виробів. 

4. Регулювати світло у кімнаті. Прокинувшись, одразу відкривайте занавіски, а перед сном - закривайте. Тьмяне освітлення у кімнаті заспокоює. 

5. Слідкувати за режимами сну ваших дітей. Дотримуйтеся правильного режиму сну і допомагайте звикнути до зимового часу вашим рідним. 

Дотримуйтесь порад і залишайтеся здоровими. Почувайтеся бадьорими та відпочившими!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 правил догляду за шкірою перед сном