Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Страви з кабачків: ТОП 5 рецептів

Кабачки – дієтичний та легкий продукт, що не викликає алергію. Кабачки можуть бути дуже смачними, якщо гарно їх приготувати.

Осінню пору важко уявити без страв з кабачків. Яскраво вираженого смаку цей овоч не має, однак є чимало способів його приготувати смачно та корисно для здоров’я.

Ми підготували 5 найцікавіших рецептів смачних кабачків.

Пиріг з кабачками

Інгредієнти:

  • кабачки - 500 г;
  • цибуля - 1 шт;
  • молоко - 200 мл;
  • твердий сир - 100 г;
  • яйця - 3 шт;
  • борошно - 200 г;
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста,
  • 2 зубчики часнику,
  • сіль і перець за смаком.

@volya_tanaeva

Як готувати:

1. Для приготування виберіть молоді кабачки. Наріжте овоч тонкими кружечками, попередньо очистивши від шкіри.

2. У мисці збийте 3 яйця, додавши до них сіль і перець. При бажанні можна додати спеції, які підходять до овочевих страв. У яйця додати дрібно порізану цибулю і часник. Також додайте молоко і тертий сир. Все ретельно перемішайте.

3. В окремому посуді змішайте борошно з розпушувачем тіста. Після цього цю додайте суміш до маси з пункту 1, змішавши все до однорідності.

4. Форму для запікання змастіть рослинною олією (або вершковим маслом) і посипте сухарями для панірування. Викладіть один шар кабачків, залийте частиною тіста. І так декілька шарів, поки не закінчаться овочі. Залишки тіста вилийте у форму. Випікайте пиріг протягом 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт улюбленого десерту Кейт Міддлтон

Фрітатта

Інгредієнти:

  • 1 середній кабачок;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 цибулина;
  • 1 пучок зелені;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком;
  • 4 яйця;
  • ½ склянки молока.

@tvoykulinar

Як готувати:

  1. Очищений від шкірки і насіння кабачок та перець наріжте тонкою соломкою. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Зелень порубайте.
  2. На оливковій олії обсмажте цибулю. Коли вона стане м'якою, додайте до неї кабачки, посоліть і поперчіть. Накрийте пательню кришкою і смажте ще 2-3 хвилини.
  3. Збийте яйця з молоком. Додайте до них зелень і перець. Кабачки залийте цією сумішшю.
  4. Можна досмажити омлет на повільному вогні, а можна поставити на 15-20 хвилин в духовку.

Дієтичні оладки з кабачків

Інгрідієнти:

  • 350 г кабачків
  • 50 г солодкого перцю
  • 50 г борошна
  • 1 яйце
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець, зелень (за смаком)

@morozzwera

Як готувати:

  1. Очистіть і натріть кабачок.
  2. Подрібнену зелень додайте до кабачків.
  3. Додайте яйце та дрібно порізаний перець.
  4. У суміш разом з борошном на спеціями додайте пропущений через прес часник.
  5. Перемішайте все. Смажте оладки з двох боків до повної готовності.

Лазанья з кабачками та морквою

Інгредієнти:

  • Соус бешамель - 500 мл .;
  • Цибуля ріпчаста, морква - по 1 шт .;
  • Кабачки - 2 шт .;
  • Рослинна олія - ​​2 ст.л .;
  • Часник - 1 зубчик;
  • Томатний соус - 2 ст.л .;
  • Тертий сир - 100 г .;
  • Сіль, перець, італійські трави - за смаком.

@serafimanen

Як готувати:

  1. Нарізати дрібно: цибуля, часник, кабачки, моркву.
  2. Розігріти сковороду з рослинною олією, обсмажити цибулю і часник до м'якості.
  3. Додати моркву та кабачки. Тушкувати все 20 хвилин.
  4. Приправити, додати томатний соус.
  5. Налити на дно форми для запікання трохи соусу, викласти два листи лазаньї.
  6. Розкласти зверху частину овочевої начинки, налити соус, посипати тертим сиром.
  7. Повторити шари. Полити верх лазаньї залишками соусу та посипати сиром.
  8. Запікати в розігрітій до 180 С духовці півгодини.

Міні-рулети з кабачків

Інгредієнти:

  • 1 кабачок
  • 50 г бекону
  • 2 ст. л. вершкового сиру
  • Оливки без кісточок
  • Оливкова олія
  • Сіль

@anutaselyanka

Як готувати:

1.         Кабачки тонко нарізати і злегка обсмажити на оливковій олії. Посолити за смаком і викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

2.         Злегка обсмажити бекон і також на декілька хвилин перекласти на паперовий рушник.

3.         На кожну смужку кабачка викласти вершковий сир і бекон. Додати оливку і згорнути рулетиком. Скріпити шпажкою.

Більше новин