Ексклюзив зі знімального майданчика: Як проходили зйомки серіалу Центральна лікарня

Як проходили зйомки серіалу Центральна лікарня (Центральная больница)
Центральна лікарня - перша серія онлайн.

Розкриваємо таємниці, як актори перетворювалися на хірургів, і де гримери брали кров.

Поділитися:

Сьогодні, 4 липня, о 21:15 на телеканалі 1+1 стартує новий мелодраматичний серіал виробництва 1+1 Production Центральна лікарня. Журналісти 1+1 завітали на знімальний майданчик серіалу та стали очевидцями, як твориться кіно.

Ольга Гришина: біографія, особисте життя і кар'єра актриси"О,  Боже! Мамо!" – зарепетували у знімальному павільйоні серіалу Центральна лікарня. Намагаючись второпати, чому галасують, ми принишкли, а вже за мить відкрили від подиву рота.

Перед нами стояв босий напівголий чоловік із простирадлом-мантією на плечах і  тремтів від холоду. І це в тридцятиградусну спеку на майданчику! Як з’ясувалося, необтяжений вбранням мужчина – виконавець ролі воскреслого в морзі небіжчика, який вийшов із кадру та не вийшов із образу. Саме він за сценарієм до напівсмерті перелякав медсестер і кілька пацієнтів Центральної лікарні.

Всі на місця! – скомандувала режисерка Віра Яковенко, і живий покійник слухняно повернувся на локацію.

Сцену за участі актора, якому через костюм "за погодою" заздрила вся творча група, знімали на ресепшн. Це надважливе місце в серіалі очолює небайдужа до всіх і до всього білявка – медсестра реєстратури Тамара Михайлівна.

Роль обличчя центральної лікарні, надзвичайно позитивної жінки дісталася Ларисі Трояновській, яка, як і її персонаж, у реальному житті випромінює світло.

Моя героїня трішки схожа на мене. Вона звичайна мама, людина, яка працює на своєму місці, яка любить свою роботу, трохи допитлива, в курсі всіх справ. Вона живе поміж людей, з людьми і для людей, – зізналася Трояновська.

Із другого дублю відзнявшись у сцені з небіжчиком, який ожив, пані Лариса загубилася поміж декорацій павільйону, загальна площа якого 1300 м². Створений 25-ма майстрами світ медичної драми охоплює ординаторську, операційні, палати для хворих, рецепцією, гардероб, ліфти, коридор, п'ять квартир головних героїв і буфет.

В останньому їжа не тільки бутафорська, а й справжня, однак знімальна група на неї не зазіхає. Адже на майданчику – суп-картопля-м’ясо-компот і вегетеріанські обіди за розкладом та ще й у дуже теплій атмосфері. За великим столом, який наштовхує на асоціації з єдиною родиною, якою, власне, й стали творці за час роботи над серіалом.

До речі, дехто із новоспечених медиків був знайомим і раніше. До прикладу, Лариса Трояновська (Тамара Михайлівна) училася з виконавцем ролі Володимира Петровича Станіславом Бокланом на одному курсі. Ахтем СеітаблаєвАхтем Сеітаблаєв: біографія, особисте життя і найкращі фільми (зіграв Рустама Агаларова) раніше працював із Бокланом і мріяв зняти Ольгу Гришину в своїх фільмах, яка в Центральній лікарні грає його кохану жінку Маргариту.

Цікаво, що різниця між деякими акторами сягає кількох десятків років, але це аж ніяк не заважає їхнім товариським стосункам.

Я граю негативного персонажа, головну злодійку, стерву Ніку. І попервах у мене навіть виникало бажання виправдатися перед колегами. Мовляв, не подумайте, у житті я зовсім не така. Але ми дуже швидко познайомилися і все й так стало зрозуміло, – розповіла Олеся Гайова.

Як і більшості інших акторів, Лесі довелося зубрити медичні терміни й просто на майданчику опановувати деякі маніпуляції. Зокрема для того, щоби потім, після виходу серіалу Центральна лікарня в ефір, не смішити реальних лікарів.

Чимало нового під час зйомок навчилися й гримери серіалу, які напрочуд майстерно "пошкоджували" пацієнтів.

Ми не лікарі, тому дивилися зображення поранень в інтернеті й намагалися якнайточніше нанести спецгрим на актора. Дуже часто при цьому вдавалися до підручних засобів, використовували папірці, ватки, клей. Одного разу навіть кров джемом робили. У спецгриму, звісно, є правила, але іноді можна креативити, – запевнила  Ольга Муравйова.

Результат роботи команди серіалу Центральна лікарня можна оцінити уже сьогодні, 4-го липня, о 21:15 на 1+1.

Дивіться новий український серіал Центальна лікарня – перша серія онлайн 04.07.2016. Дивіться новий український серіал Центальна лікарня – друга серія онлайн 04.07.2016.