Як створювали європейський сезон "Голосу країни" за кордоном: організація та нові виклики

Голос країни
Голос країни-13: як створювали новий сезон у Польщі

13 сезон українського "Голосу країни" вперше знімали в Польщі.

Поділитися:

Цієї неділі з 21:00 на телеканалі “1+1 Україна” показали п'ятий випуск європейського сезону Голосу країни-13” — вокальні батли. Український "Голос країни" вперше проводиться в Польщі через війну. 13-й сезон знімається у співпраці з польськими фахівцями. Як створювали новий сезон і скільки він міг коштувати, розбирались в українському forbes.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голос країни-13": всі виступи п'ятого епізоду (вокальні батли, відео)

У 13-му сезоні українські телевізійники отримали допомогу від польського суспільного мовника TVP та знімали музичний проєкт у великому павільйоні у Варшаві. В легендарні червоні крісла проєкту сіли суперзірки та справжні музичні профі Юлія СанінаАртем ПивоваровІван Клименко та DOROFEEVA.

Голос країни 1+1

Як знімали європейський сезон "Голосу країни"

Нині жоден український канал не може забезпечити ой бюджет, який необхідний для виробництва такого проєкту, як "Голос країни". Польська сторона взяла на себе більшу частину витрат у створенні 13 сезону.

«Наразі жоден український канал забезпечити таких бюджетів не може», – констатує він. Польська сторона взяла на себе більшу частину витрат у створенні 13 сезону, а саме – виробничі і логістичні кости. «Завдяки TVP ми отримали цей проєкт за допустимою для нас вартістю», – розповідає генеральний продюсер 1+1. 

Допомагали у виробництві музичного проєкту польські колеги, а також спонсори з України, такі як Shake Zero, фармацевтична компанія "Фармак" та McDonald's. Бюджет виробництва музичного проєкту в Польщі залишається комерційною таємницею. До прикладу, ціна закордонних "версій" варіюється в різних країнах, залежно від ринкових умов і гонорарів для журі. 

The Voice – це формат, тобто технологія його створення у більшості країн однакова, каже продюсерка Ольга Слісаренко. На вартість музичного проєкту впливає оплата на ринку праці і гонорар журі – його зазвичай виносять за рамки бюджету проєктів, додає вона. 

Голос країни 1+1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де дивитися європейський сезон "Голосу країни-13"

Як відбувались зйомки

Спільно з польським телеканалом TVP, 1+1 media організували міжнародний телемарафон "Save Ukraine", який допоміг зібрати понад 40 млн грн на гуманітарну допомогу. Поляки запропонували свою допомогу у виробництві "Голосу країни" після успіху цього марафону, виділивши потужності на базі свого виробничого майданчика, розповідає Максим Кривицький. Частина української команди поїхала до Польщі. Серед чоловіків на зйомку виїжджали лише працівники критично важливих функцій, каже Кривицький. Учасники проєкту та члени команди отримали офіційний дозвіл на виїзд до Польщі з вікном дат для повернення в Україну. Після зйомок команда у повному складі повернулась додому.

Зйомки в нових умовах та співпраця з польською командою створили великий виклик для команди "Голосу країни", але також надали можливість обмінятися досвідом з іноземними колегами. Новий сезон "Голосу країни" призначений для української аудиторії, але також транслюється і на польському телебаченні. Цей сезон присвячений єдності, взаємоповазі та взаємопідтримці, особливо серед українців, які роз'їхались через війну.

Як змінились сенси проєкту:

«Зараз це більше, ніж вокальне змагання, – каже DOROFEEVA. – Це проєкт про єдність, взаємоповагу та взаємопідтримку».

Дивіться європейський сезон "Голосу країни-13" щонеділі о 21:00 на телеканалі "1+1 Україна" та на "Київстар ТБ", перегляд на якому буде доступний також для українців, які перебувають у Польщі. Крім того, подивитися проєкт можна на MEGOGO та ОТТ-платформах на території України. Повні випуски програми будуть доступні на офіційних сайтах каналу 1+1 та "1+1 video" по закінченню кожного епізоду (для території України) та на YouTube-каналі "Голосу країни".

Стежте за «Голосом країни» у соцмережах та беріть участь в обговореннях виступів учасників:

Новини по темі