"Проєкт допоможе мені втілити мрії в життя", — суперфіналістка "Голосу країни-13" Галина Печеніжська про нові знання та співпрацю з тренеркою Юлією Саніною (ексклюзив)

Голос країни
Суперфіналістка Голосу країни-13 Галина Печеніжська про участь у проєкті

Суперфіналістка "Голосу країни-13" Галина Печеніжська поділилася музичними планами та назвала найскладніший виступ на проєкті.

Поділитися:

Голос України звучить в Європі: щонеділі о 21:00 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" — 13-й сезон вокального проєкту "Голос країни". Цього року в легендарні червоні крісла проєкту сіли суперзірки та справжні музичні профі Юлія СанінаАртем ПивоваровІван Клименко та DOROFEEVA.

У восьмому ефірі "Голосу країни-13" до фіналу пройшла Галина Печеніжська з команди Юлії Саніної, яка була першою учасницею цього сезону на "сліпих прослуховуваннях". Жінка родом з Харкова, та через війну була змушена виїхати до Німеччини разом із донькою та мамою. Там вона організувала успішний хор при церкві, до складу якого входить понад 40 людей. Галина просуває меседж любові до себе та до свого тіла, а в "Голосі країни-13" бере участь, адже живе музикою, та вірить, що проєкт стане поштовхом для її кар'єри.

Галина Печеніжська дала ексклюзивне інтерв'ю для сайту 1+1, у якому поділилася враженнями від "кросбатлів" та планами на музичну кар'єру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Під час проєкту зрозуміла, що сцена — це моє", — суперфіналістка "Голосу країни-13" Анастасія Чабан (STASYA) про здобутий досвід та авторський куплет до "Фортеця Бахмут" на "кросбатлах"

Що відчули, коли зрозуміли, що стали суперфіналістом “Голосу країни-13”? Які емоції вас переповнювали?

Це був дуже складний день, бо ми виступали майже наприкінці, була трохи знервована та втомлена. Мені сподобався формат "кросбатлів", адже ти не знаєш, з ким вийдеш. Тішило, що ми не конкуруємо в межах команди. Коли я заспівала, а згодом зрозуміла, що проходжу далі до фіналу, були відчуття втоми й радості водночас.

"Усвідомлення того, що я у фіналі, прийшло лише на наступний день".

голос печеніжська

Чому обрали саме "What's Love Got to Do with it" — Тіна Тернер для "кросбатлів"? Чим вона вам імпонує?

Уже показувала, що можу співати українську сучасну музику, народний стиль, читала реп, виконувала академічний вокал, тому хотіла продемонструвати щось нове. Юля запропонувала, щоб це була шана пам'яті Тіни Тернер, і я вподобала цю ідею. Саме ця пісня припала найбільше до душі, бо як доросла жінка я її розумію. Мені вдалося знайти класне аранжування, і показати її так, як її відчуваю сама. У мене був дуже сильний конкурент. Едгар неймовірний, він має надзвичайну харизму, його любить публіка.

"Розуміла, що бій буде складним, але мені вдалося своїми емоціями вибороти місце у фіналі".

Виступ у якому етапі "Голосу країни-13" виявився найскладнішим?

Мені дуже подобається співати на сцені "Голосу країни-13". Кайфую від того, що ми працюємо з такими крутими музикантами. Мені було складно на батлах, тому що прощатися з учасниками своєї команди, з якими ти здружився, — морально важко. Вважаю, що і Вова, і Світлана були на рівні зі мною та достойні того, щоб пройти далі. Це була наша велика мрія — потрапити до наступного етапу втрьох. Вони вже готові артисти, і я щиро хочу, щоб участь у "Голосі країни-13" принесла їм максимальну користь для подальшої кар'єри.

голос печеніжська

Які відносини у вас склалися з вашим тренером? Та й загалом — як атмосфера у творчому колективі? 

У нас дуже крута атмосфера, ми мали змогу спілкуватися майже цілодобово, записували пісні, робили кавери. Особисто здружилася з Дашею Мінєєвою, ми й досі тісно спілкуємося. Юля у своїй команді зібрала не тільки найсильніших вокалістів, але й справжніх щирих людей, і я в захваті від цього.

Юля дуже допомагає. Наприклад, коли на вокальних батлах хотіли прикрасити пісню, і хоч я як хормейстер маю досвід у цьому питанні, та не до кінця розуміла, як це зробити. Саме наша тренерка запропонувала найкращий варіант. Отримані від неї знання неоціненні.

"Дійсно щаслива, що потрапила саме в команду Юлії. Вона мене розуміє, я її розумію, і це єднання жіночих сердець".

голос печеніжська

Чого вас навчив тренер за цей час? 

Дуже запам'ятала одну фразу Юлі: "Треба завжди виходити з зони комфорту, бо там — наш ріст". Я надзвичайно виросла як артист на цьому проєкті. Дала собі можливість робити те, про що може раніше ніколи б не подумала.

"Хочу порадити всім людям, які мріять потрапити на "Голос країни": нічого не бійтеся. Ви повинні бути собою, тоді ви розкриєтесь максимально. Сміливо експериментуйте, бо ви можете більше, аніж думаєте".

Уявімо, ви перемогли у “Голосі країни” — що плануєте робити далі?

Можу уявити себе переможницею, та серед нас є люди, які не менше цього заслуговують та несуть однаково важливі меседжі. Мрію побачити себе мінімум у трійці. Хочу повернутися в Україну, там працювати, бо з початком повномасштабної війни втратила це. Прагну мати можливість забезпечити себе та донечку.

"Сподіваюсь, що "Голос країни" допоможе мені втілити мрії в життя".

голос печеніжська

Про яке музичне майбутнє мрієте?

Ще до проєкту писала пісні, випускала релізи, знімала кліпи, тому буду продовжувати. Якщо раніше працювала більше у стилі попрок, то зараз хочу експериментувати. Мій омріяний проєкт — український госпел (жанр духовної християнської музики, який відомий поєднанням народних та релігійних мотивів — прим. ред.). Уже маю зацікавлених у цьому людей, тож, думаю, що після "Голосу країни" зможу цим займатися на всі 100%. Також завжди рада до колаборацій з українськими артистами та буду щаслива, якщо мені вдасться з ними попрацювати.

Дивіться епізод "кросбатлів" "Голосу країни-13":

Щоб підтримати Галину Печеніжську у фіналі проєкту, дивіться "Голос країни-13" на "1+1 Україна" на "Київстар ТБ" щонеділі о 21:00. 

Долучайтеся до обговорення проєкту у соцмережах: 

Facebook

Instagram

TikTok

YouTube

Viber

Новини по темі