"Моя мета — популяризувати кримськотатарську музику, та я співаю й українські народні пісні", — фіналістка "Голосу країни-12" Аліє Хаджабадінова

Голос країни
 Аліє Хаджабадінова про значення проєкту Голос країни-12 у її житті та головну мету: співати й популяризувати кримськотатарську музику

Аліє Хаджабадінова розповіла, наскільки їй важливо співати під час війни та яка її головна мета на сцені "Голосу країни-12".

Поділитися:

Фіналістка проєкту "Голос країни-12" Аліє Хаджабадінова — диригент за освітою, яка нині працює в IT. Дівчина втратила свій дім навесні 2014 року, коли на її землю прийшли російські окупанти. Тоді Аліє переїхала до Києва, і вже в столиці України продовжила співати кримськотатарські пісні для того, аби культура її народу не була забута. В інтерв’ю для УНІАН Аліє Хаджабадінова розповіла, як зважилась взяти участь у шоу "Голос країни" та чим він для неї такий важливий.

Аліє Хаджабадінова

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖАліє Хаджабадінова про підтримку з Криму: "Мої соцмережі переповнені повідомленнями від земляків — це дає наснагу йти далі"

"Моя головна мета  - співати й популяризувати кримськотатарську музику, розповідати про неї". 

Аліє рік прожила в анексованому росією Криму, перш ніж виїхати і дуже добре розуміє українців, які вимушені залишити свої домівки під час повномасштабного вторгнення:

"Я, як ніхто, розумію переживання й біль цих людей, які залишились без дому, адже сама втратила свою етнічну спадщину, коли росія окупувала Крим. Цей біль і туга не зникають.

Артисту, який в Криму має українську позицію, зараз практично неможливо повноцінно існувати. Якщо артист працює в ансамблі, в театрі, то, на жаль, відмовитись (співати для окупантів - прим.) він не може, бо його звільнять. Аби не мати ніякого контакту з окупаційною так званою адміністрацією, я й поїхала з Криму".

Аліє Хаджабадінова

Аліє Хаджабадінова зізнається, що дуже любить й українську музику, а справжню її цінність зрозуміла, коли поїхала з рідного Криму у 2015 році:

"Я співаю ще й українські народні пісні. Дуже люблю їх. Цінність народної пісні відчула, коли поїхала з Криму у 2015 році. До того просто співала, тому що подобалось. Але, за відчуттями, щось особливе помітила саме після того, як поїхала. Насправді в той період я більше нічого й не хотіла співати, крім народних пісень. Я народилася в Криму і росла в незалежній Україні, люблю її всім серцем. Я об'їздила майже всю Україну з концертами, знаю багатьох українців. Ми настільки схожі в культурному плані, у вихованні… Настільки ж й схожа наша музика".

Дивіться виступ Аліє на Нокаутах:

Дивіться фінал «Голосу країни» у неділю, 20 листопада о 19:00 на телеканалі ТЕТ через український сервіс цифрового інтерактивного телебачення "Київстар ТБ".

Новини по темі