"Для нас зараз особливо важливо триматися за своє коріння і знати, чиї ми діти", — учасниця "Голосу країни-12" Марія Квітка

Голос країни
Марія Квітка на "Голосі країни-12": виступ та історія учасниці (відео)

Учасниця "Голосу країни-12" захоплюється українською етнографією, фольклором і створює костюми в українському стилі.

Поділитися:

У неділю, 16 жовтня, в ефірі наймасштабнішого музичного проєкту "Голос країни" на ТЕТ — останній, сьомий епізод сліпих прослуховувань. У продовженні сезону оголошена благодійна мета — під час випусків "Голосу країни-12" ви можете донатити на ЗСУ.  "Голос країни" разом з Dobro.UA та Фондом компетентної допомоги армії «Повернись живим» збирає 3 млн гривень на важливу закупку для цілої бригади на передову — квадрокоптера Matrice 300 RTK та 17 малогабаритних дронів DJI Mavic 3 Fly More Combo. Щоб долучитись, потрібно зробити будь-який внесок на платформі онлайн за посиланням або відправивши SMS на благодійний номер 88007. Вартість однієї благодійної пожертви у вигляді SMS становить 10 гривень.

На сцені "Голосу країни-12" — 29-річна талановита українка Марія Квітка з міста Корсунь-Шевченківський, що на Черкащині. Марія захоплюється етнографією та фольклором. Вона працювала художником із костюмів та стилістом.

"Народна культура для мене – це одне ціле. Не може бути пісня окремо від одягу чи від місцевості", — ділиться дівчина.

Оля Полякова та Марія Квітка

В ексклюзивному коментарі для сайту 1+1 співачка зізналася, що створювала костюми для серіалу «Чорний ворон», учасників та зірок проєкту «Голос країни», а також працювала над фільмом «Різдвяна історія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові епізоди "Другого шансу" на "Голосі країни-12": як змінилися за цей час учасники та тренери проєкту

Марія їздила селами в експедиції, спілкувалася з людьми і записала більше двох тисяч народних пісень:

"Зараз я спостерігаю за тим, як розквітає українська культура, незважаючи на те, що ворог більше, ніж чотириста років намагався стерти нас, відібрати наше минуле і майбутнє. Зараз для себе по-новому відкриваю наші повстанські і козацькі пісні. Мені здається, що сьогодні вони як ніколи актуальні, бо нагадують нам про наших предків, нашу могутню і величну історію прекрасної вільної держави. Для нас зараз особливо важливо триматися за своє коріння і знати, чиї ми діти".

Марія Квітка

В ефірі "Голосу країни" Марія виконує українську народну пісню "Ой летів сизий голубочок". Дівчина обрала команду Олі Полякової.

Стежте за новинами 1+1 у Телеграм.

Новини по темі