Запальна гуцулка з Голосу країни-9 зізналась, хто навчив її співати

Голос країни

Учасниця вокального шоу Марина Фіжделюк занурилася у спогади.

Поділитися:

Виступ Марини Фіжделюк запам’ятався глядачам Голосу країни-9 не лише талановитим виконанням коломийок, а й самобутніми гуцульськими танцями. Не втримався в суддівському кріслі навіть Dan Balan і взяв у 27-річної дівчині кілька танцювальних уроків. А разом з тим – запросив Марину до своєї команди. В інтерв’ю 1plus1.ua дівчина розповіла багато цікаво про традиції рідного краю, свого першого вокального вчителя і мету на проекті.

Розкажіть про гуцульські коломийки, які ви співали. Хто автор тексту?

Частину тексту я написала сама, а інша частина — пісні, які колись співала моя бабуся. Ми, гуцули, дуже співочий, колоритний народ. Любимо свої традиції, обожнюємо танцювати запальні гуцульські танці та завжди співаємо. Це у мене в крові. Я співаю душею!

Чи давно захоплюєтеся музикою?

Музика зі мною з чотирьох років, але я ніколи не співала професійно. Біля моєї хати в маленькому рідному селі є величезна гора. Тому вважаю, що карпатський ліс — мій перший вокальний вчитель (Посміхається — Прим. ред.).

Інколи я чула, як гори сердяться — ноти на них були дуже грізні. А у гарну погоду, коли легенько віяв вітер, я чула, як гори відпочивали...

Усе це надихало творити. Я переконана, що жити в горах і не творити — неможливо!

А чим займаєтеся по життю?

Нещодавно написала дисертацію, тому зараз знаходжусь в науковому процесі. Ще люблю складати вірші. Щоправда, майже нікому їх не показую.

Чому ви вирішили взяти участь у проекті Голос країни?

Для мене це була заповітна мрія. Я завжди хотіла виступати на великій сцені. Пам’ятаю навіть, як в дитинстві, десь у класі сьомому, бігла після школи на город допомагати дорослим. З собою брала величезну таку сапку, більшу за мене втричі. Та поки нікого на городі не було, я співала в неї, наче в мікрофон. Уявляла, що переді мною глядачі… (Сміється — Прим. ред.). Але коли бачила краєм ока людей, які й справді підходили, дуже соромилася. Дізнавшись про кастинг, я подумала: а чому б не заспівати?

Мені захотілося показати всій Україні, всьому світові, якими є гуцули. Показати нашу колоритну мову, звичаї, музику.

Тому я просто прийшла і заспівала. І тепер у мене відчуття, що знаходжусь в якійсь казці (Посміхається — Прим. ред.).

Дивіться відео Марина Фіжделюк - Коломийки на Голосі країни-9: 

Новини по темі