Резонанс у Чернігові: як бухгалтерка ОСББ стала мільйонеркою (у студії "Говорить вся країна" експерти знайшли відповідь)

Говорить вся країна
Скоро
Як бухгалтерка ОСББ мільйонеркою стала: у студії Говорить вся країна розібрали резонансну справу

У студії токшоу "Говорить вся країна" експерти розбирали резонансну справу про розкрадання коштів з рахунків ОСББ на Чернігівщині. 

Поділитися:

Цього тижня на телеканалі “1+1 Україна” показали новий епізод суспільно-важливого токшоу “Говорить вся країна”, що виходить з понеділка по четвер о 19:30 і має на меті розібратися в резонансних справах та перетворити проблеми на план дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми всі маємо усвідомлювати, що не буває безвихідних ситуацій", — Олексій Суханов про новий сезон проєкту "Говорить вся країна" (ексклюзив)

У студії токшоу "Говорить вся країна" експерти розбирали резонансну справу про розкрадання коштів з рахунків ОСББ на Чернігівщині. 

Володимир був головою ОСББ, а після повномасштабного вторгнення – пішов захищати країну. За час його відсутності з рахунків 11 ОСББ зникли близько 3 мільйонів гривень, ошукано понад дві тисячі людей. Голова ОСББ стверджує – в усьому винна бухгалтерка Катерина, адже саме у неї був доступ до всіх рахунків та грошей:

"Я вже подав заяву у поліцію від будинків, де я – голова ОСББ", – розповів Володимир у студії "Говорить вся країна".

За словами чоловіка, за два тижні поліція жодних дій досі не робила, тому він і прийшов до студії. Володимир розповідає, що гроші виводились на ФОП Макаренко (ФОП бухгалтерки Катерини - прим.) з рахунку ОСББ безконтрольно. Гроші почали зникати лише за час відсутності Володимира. До того він особисто контролював рух коштів. 

"На питання, куди вона поділа гроші, відповіді я не отримав", - зазначає Володимир. 

Остаточно Володимир зрозумів, що гроші вкрадено, коли він запросив виписки у банку в червні 2023 року:

"Я хочу піддати це розголосу. Людина просто виводила кошти. Ніяких паперів на ввід коштів не було. Вона просто списувала кошти. Я пішов до поліцій, коли Катерина сказала мені, що грошей в неї немає, майна немає".

До студії прийшла мама Катерини, яка намагалась захистити доньку та вважає усі слова Володимира наклепом. Однак на жодне з питань вона не змогла дати вичерпної відповіді. З'ясувалось, що окрім звинувачення у привласненні грошей з рахунків ОСББ, Катерину підозрюють у тому, що вона безпідставно розпочала збір на лікування свого сина, а саме - "на операцію" в соціальних мережах. Вона збирала 150 тисяч гривень. За словами мами Катерини, таку суму озвучили лікарі. Саме на момент зйомок програми Катерина із сином перебували у лікарні, хлопчикові зробили операції на мозку. Операція виявилась безкоштовною, лише на супутні матеріали та ліки витратили близько 20 тисяч гривень замість озвучених 150 тисяч. 

Ще одна голова ОСББ, у якої з рахунків також зникли кошти, розповіла у студії, що Катерина їй особисто казала, що "дитину оперувати не можна". Експерт програми, нейрохірург Еміль Аскеров, поспілкувавшись із мамою та лікарями, також підтвердив, що необхідність операції була лише "зі слів мами":

"Я бачив заключення МРТ, результати обстеження та спілкувався з мамою. Багато років робились обстеження дитині, і все було добре, тому ніяких втручань не рекомендували. Однак, зі слів мами, вона почала відмічати, що дитина відстає в розвитку. Зі слів дитини, у неї почались головні болі.... І вже після цього рекомендувати хірургічне втручання. Основним показом для хірургічного втручання є судомні напади. У хлопчика таке було один раз у 2021 році на фоні температури. Дана операція не є життєвим показом на даний час".

Володимир та Катерина пройшли перевірку поліграфом та експерт у студії розповів, яких висновків вони дійшли. За словами поліграфолога, Володимир не підробляв документів, не мав доступу до рахунків, поки був відсутній. Що ж до Катерини, експерт-поліграфолог зазначив, що вона увесь час усім брехала. Вона вносила недостовірні дані в бухгалтерські документи:

"Вона відверто бреше не тільки нам, вона бреше всім і постійно. Єдине, що змусить її колись змінитись, це покарання у вигляді позбавлення волі".

Олексій Суханов зазначив, що усі матеріали журналістського розслідування та відеозапис цього випуску "Говорить вся країна" будуть передані правоохоронним органам. 

 

Дивіться повний випуск програми:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де та коли дивитися новий сезон “Говорить вся країна”

Нагадаємо, в кожному епізоді історії коментують експерти - психологи, лікарі, криміналісти, адвокати та спеціалісти інших сфер, які спільно з ведучим проєкту Олексієм Сухановим будуть крок за кроком встановлювати правду та піднімати соціальні проблеми. Головна місія проєкту - розібратися в резонансних справах та перетворити проблеми на план дій.

Дивіться новий сезон токшоу “Говорить вся країна” о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна”.

Кожен телеглядач може поділитися власною історією і стати частиною нового сезону ток-шоу на “1+1 Україна”. Для того, щоб ваш життєвий досвід був почутим, потрібно заповнити анкету, або зателефонувати на гарячу лінію +38 (044) 490 70 38 детально описати події, які сталися з вами і вашою родиною, поділитися фотографіями або відеоматеріалами. Жодна історія не повинна бути забутою у такий складний час, адже  місія токшоу “Говорить вся країна” - віднайти правду та встановити справедливість в найскладніших життєвих ситуаціях, навіть в умовах воєнного часу.

Посилання на збір історій. 

Більше подробиць читайте на сайті.

Новини по темі