"Ми всі маємо усвідомлювати, що не буває безвихідних ситуацій", — Олексій Суханов про новий сезон проєкту "Говорить вся країна" (ексклюзив)

Говорить вся країна
Скоро
Олексій Суханов про новий сезон проєкту Говорить вся країна — інтерв'ю (ексклюзив)

Інтерв’ю Олексія Суханова про новий сезон “Говорить вся країна”, про натхнення та про особисте місце сили.

Поділитися:

На телеканалі “1+1 Україна” стартував показ нового сезону суспільно-важливого токшоу “Говорить вся країна”. Проєкт, що виходить на "1+1 Україна" з понеділка по четвер о 19:30, має на меті розібратися в резонансних справах, встановити справедливість та навчити українців відстоювати свої права. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перетворимо проблеми на план дій: на "1+1 Україна" стартує новий сезон “Говорить вся країна"

Новий сезон проєкту покаже на прикладі реальних історії, як перетворити проблеми на план дій та шукати вихід із будь-якої складної ситуації. Телеглядачі побачать невигадані історії, в яких героям довелося зіткнутися з несправедливістю, ударами долі, криміналом та іншими випробовуваннями, коли доводиться захищати власні права. 

Олексій Суханов 1+1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від історій до реальних змін: як "Говорить вся країна" допомагає трансформувати життя українців

В інтерв’ю для сайту 1+1 Олексій Суханов розповів, що нового чекати глядачам у другому сезоні “Говорить вся країна”, про своє місце сили та що його надихає жити та працювати у ці складні часи.

Що нового чекає на глядачів у цьому сезоні? Які нові виклики ставите ви та ваша команда на другий сезон?

Будуть нові історії, більш ексклюзивні, більш інформаційні. Вони будуть більш повчальні, аби ми реально збагнули всі, що тут і зараз треба вже змінювати своє життя. Не чекаючи на перемогу, готуватися до того моменту, коли Україна переможе та ця війна закінчиться. Наші військові повернуться і зрозуміють тут, уже в тилу, що вони боронили незалежність України задля тих змін, яких Україна дійсно варта.

Олексій Суханов 1+1

Чи з’являться нові теми? Які залишаться з попереднього сезону?

Теми у нас завжди тільки ті, які зараз на порядку денному. Жодної вигаданої теми, жодної вигаданої історії. Ми порушуємо теми, які зараз турбують українське суспільство, і з якими кожен з нас стикається.

Чому нові випуски програми можуть навчити глядача?

Це дуже велике щастя – навчатися на чужих помилках. Ми своєю місією хочемо довести кожному українцю, що треба не тільки відстоювати справедливість. Ми маємо навчити, як захищати себе, поважати себе та поважати інших. Ми всі маємо усвідомлювати, що не буває безвихідних ситуацій – з будь-якої ситуації є вихід. Задля цього ми й існуємо. Наша команда, наші експерти хочуть протягнути руку допомоги, і якщо герой згоден, то ми будемо раді це робити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крапка в історії: у токшоу “Говорить вся країна” на телеканалі "1+1 Україна" розкриють подробиці зґвалтування 2-річної давнини

Чим ви займаєтеся у вільний від роботи час?

У мене немає вільного часу, всі мої думки зайняті зараз роботою, і у кожного вони мають бути зайняті саме так. Єдине, у чому я не відмовляю собі, це перезавантаження: кудись піти випити філіжанку кави, зустрітися з друзями. Ці трагічні часи навчили, мені здається, кожного з нас цінувати те, що маємо, і тих людей, що поруч із нами. 

Олексій Суханов 1+1

Чи з’явилося у вас нове хобі за останні роки, щось, чим ви займаєтеся з радістю?

Я щаслива людина, тому що знайшов справу, якою я займаюся вже майже 30 років – і це приносить мені велике задоволення. Це взагалі велике щастя – знайти таку справу, щоб жодного дня в житті не працювати. Ось я і займаюся цим. Я роблю все те, що вважаю за необхідне, ділюся своїм досвідом, віддаюся своїй справі, наскільки це можу робити. Від цього здобуваю тільки щастя та усвідомлення того, що не марно топчу цю землю.

Чи прочитали ви за останні роки якісь книги, які вас надихнули і ви хотіли б порекомендувати?

Тут я можу сказати тільки одне: треба читати якісну літературу, художню зокрема. Бо в художній літературі, особливо в українській класиці, закладено багато сенсів, багато кодів. Я не вважаю, що обов’язково треба читати тільки якихось там коучів. Треба вчитися читати поміж рядків, аби ставати мудрішими, вмикати мозок, вчитися, розуміти, фантазувати і запам’ятовувати. У художній літературі, попри те, що вона художня, є чимало життєвих ситуацій, історій, на які вона спирається. Там є багато відповідей на ті ситуації, з якими ми стикалися, стикаємося і будемо стикатися. Я раджу і закликаю читати українською, тому що забагато кодів вкладено нашими письменниками, творцями, які немарно прожили свій вік і залишили після себе величезний спадок сенсів, мудрості і розуму.

Олексій Суханов 1+1

Що вас найбільше надихає?

Мене надихає можливість обіймати тих, кого я люблю, хто поряд зі мною, і надихає думка про те, що тут і зараз я можу бути корисним, роблячи те, що я вмію. А ще мене надихає життя серед людей.

Ви відвідували притулки для тварин і проводили з ними час. Чи є у вас домашня тварина або ж ви плануєте завести?

У мене є улюбленець, якого дуже люблю і я не усвідомлюю, як без нього жив. Але це не обмежує мене допомагати іншим хвостикам, яких зрадили представники людського світу, залишивши напризволяще, очевидно розраховуючи на якийсь порятунок для себе. Я вважаю, що це не по-людськи. За жодних обставин я такого не зрозумію. Допоки ми дозволяємо собі залишати напризволяще тих, за кого ми відповідаємо, нічого гарного не буде. Ми не станемо цивілізованим  та щасливими людьми, які варті щасливого комфортного життя.

Я стабільно відвідую притулки щомісяця, і є декілька місць, яким я на стабільній основі допомагаю. Вони розташовані на Київщині і в Одеській області. Крім того, є інші адресати, яким я допомагаю. Щомісяця велику частину своєї зарплатні я витрачаю саме на допомогу хвостикам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивно у токшоу “Говорить вся країна” розкриють подробиці гучного вбивства в Ізмаїлі

Яке у вас є місце сили? Де ви можете перезарядитися?

Такі місця є, але я не буду довго їх перераховувати, тому що навіть якщо я там з’являюся, намагаюся якось сховатися від побуту, щоденного життя, думками і головою я все одно з тим, що зараз ми всі переживаємо. Нема ніде сховатися від цього, допоки ця клята війна і орки існують, у нас не буде спокою ані в голові, ані в душі. Місце сили для мене – Україна. Декілька разів у відрядження я виїжджав за кордон і відчував себе вкрай некомфортно. Тільки на зворотному шляху, перетинаючи український кордон, душа якось заспокоювалася, тому що мозок зрозумів, що я вдома, і це було круто. Я дуже хочу, щоб Україна була місцем сили не тільки для мене, а й люди тут стали щасливими. Треба усвідомлювати, що це велика праця кожного з нас. Ніхто за нас нічого не зробить.

Олексій Суханов 1+1

Що допомагає вам відновлювати фізичні сили?

Думати про те, що там, на передовій, немає ані вихідних, ані відпусток, ані обідніх перерв. Нашим там вкрай важко, то, звісно, і я маю знаходити в собі сили. Їм там важче за нас. І ці думки мені допомагають. Наші захисники не жаліються, вони віддають свої життя, вони виборюють свободу. Як я можу плакатися і жалітися, якщо я за їхніми спинами? Я маю тут теж бути зібраним.

Дивіться новий сезон токшоу “Говорить вся країна” о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна”. 

Нагадаємо, кожен телеглядач може поділитися власною історією і стати частиною нового сезону ток-шоу на “1+1 Україна”. Для того, щоб ваш життєвий досвід був почутим, потрібно заповнити анкету, або зателефонувати на гарячу лінію +38 (044) 490 70 38 детально описати події, які сталися з вами і вашою родиною, поділитися фотографіями або відеоматеріалами. Жодна історія не повинна бути забутою у такий складний час, адже  місія токшоу “Говорить вся країна” - віднайти правду та встановити справедливість в найскладніших життєвих ситуаціях, навіть в умовах воєнного часу.

Посилання на збір історій. 

Більше подробиць читайте на сайті.

Новини по темі