«Вона мене просила, щоб я не зірвалась»: Тоня Матвієнко поділилася спогадами про маму і відверто розповіла про її настанови перед смертю

Говорить вся країна
19:00
Тоня Матвієнко - про мудрі слова мами перед смертю та про підтримку чоловіка

Якою насправді була Ніна Матвієнко: у Говорить вся країна розповіли справжню історію життя легендарної артистки

Поділитися:

На телеканалі 1+1 Україна вийшов спеціальний випуск оновленого суспільно-важливого токшоу Говорить вся країна, що має на меті розібратися в резонансних справах, встановити справедливість та навчити українців відстоювати свої права. 

Легенда українського фольклору з чарівним голосом і неймовірним звучанням - саме такою нам запамʼяталась Ніна Матвієнко, що померла від тяжкої хвороби рік тому. Всі знають її як ікону української культури, але якою вона була людиною? У студії Говорить вся країна зібралась вся родина Ніни Матвієнко, аби розкрити справжню історію її життя.

Ніна Митрофанівна покинула цей світ за два дні до свого 76-річчя. Хвороба застала жінку зненацька, а пізніше стало відомо, що причиною смерті співачки стала онкологія. До останнього Ніна не хотіла показувати себе хворою і навіть не жалілась на поганий стан. За словами родичів, вона постійно доглядала за собою, правильно харчувалась, тримала себе у формі і їздила на гастролі для збору коштів на ЗСУ. 

Для кожного в цій студії вона стала особливо близькою людиною. Учениця співачки Руслана Лоцман зізнається, що Ніна Митрофанівна стала для неї другою мамою. Артистка завжди допомагала у складних ситуаціях, навчала і підтримувала у будь-яких починаннях. А рідний брат співачки розповів, що саме Ніні він зобовʼязаний своїм здоровʼям, адже сестра допомогла йому в дитинстві вилікуватись від недуг. 

Чоловік Ніни Матвієнко - Петро майже 60 років тому обрав дівчину Ніну за дружину і вперше у студії Говорить вся країна повідав історію їх кохання. Чоловік закохався у голос Ніни з того моменту, як почув його на радію, а згодом потрапив в одну компанію з Ніною і зізнався їй в своїх почуттях. Пара одружилась у 1971 році та після довгих років сумісного життя Петро вирішив жити окремо. Втім, подружжя продовжило підтримувати одне одного, а Ніна навіть оплатила чоловіку операцію, та доглядала за ним в тяжкий період:

«Ніна мене виходила, а сама пішла з життя».

Відома співачка та донька Ніни Матвієнко Тоня Матвієнко до останнього не могла змиритись зі смертю мами. Ексклюзивно для сайту 1plus1 артистка розповіла, як пережила цю втрату:

«Вона мені завжди казала: «Ти ж розумієш, що я піду з цього життя і ти повинна це прийняти і відпустити, це нормально». Вона мене дуже сильно просила, щоб я не увійшла в цей стан, не проживала через сльози, істерики. Щоб не було жаління себе, щоб я не зірвалась. Я завжди думала над тим, що вона на мене з неба дивиться і переживає. Ти все рівно ситуацію не зміниш, але треба дати шанс собі через це спокійно пройти. Біль не пройде, вона залишається, але буде глибоко зарита, адже тобі треба рухатись далі, в тебе ж діти і вони не можуть так само без тебе бути в цей момент. Головне обов’язково дати собі побути наодинці деякий час і, звичайно, треба просити допомогу, аби в цей момент хтось підтримував тебе», - говорить Матвієнко.

Тоня зізнається, що період після її смерті став надзвичайно важким, та іі чоловік - співак Арсен Мірзоян допоміг справитись з горем:

«Він настільки переживав, що старався мене взагалі не чіпати, аби я мала можливість побути сама. На той момент він був зайнятий тими проблемами, які я не могла виконати: дитину необхідно було водити у школу, треба було щось їсти вдома, багато є побутових речей, що мусиш виконувати. Він бачив, що спочатку я ніби була заморожена, а потім почала танути», - каже вона.

За словами Тоні, саме рідна мама стала для неї натхненням і провідником у світ музики:

«В її голосі лунають такі звуки, які торкають будь-яку людину. Це може бути і радість і сльози, вони задівають струни душі. Я пам'ятаю, коли мені було 10 років, вона взяла мене закордон і ми полетіли тоді до Америки . Це був неймовірний спогад з мамою. Ми з нею вивчили декілька пісень і я тоді перший раз вийшла на сцену. В мене вважай була робота на сцені, я навіть гроші заробила. Хочу подякувати їй за те, що дала мені право робити все, що я хочу, дала свободу. Навіть приймала мої якісь заскоки, але це таке щастя. Я була повноцінна щаслива дитина. Я дякую їй за материнство», - ділиться спогадами співачка.

Дивіться оновлене токшоу Говорить вся країна на 1+1 Україна з понеділка по четвер о 19:00, а також онлайн на сайті 1plus1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 найскандальніші сімейні драми у Говорить вся країна

Новини по темі