У цивільної дружини загиблого в крові був алкоголь: в ефірі проєкту “Говорить вся країна” розказали нові подробиці резонансної стрілянини у Дніпрі

Говорить вся країна
19:30
Пн-Чт
Стрілянина у Дніпрі за участі патрульних: обговорення у Говорить вся країна

У "Говорить вся країна" розкрили нові деталі у справі резонансної стрілянини у Дніпрі.

Поділитися:

З понеділка по четвер о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна” глядачі мають змогу побачити нові серії суспільно-важливого токшоу “Говорить вся країна”, яке має на меті розібратися в резонансних справах та перетворити проблеми на план дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивні подробиці резонансної стрілянини у Дніпрі: сьогодні в студії “Говорить вся країна” на телеканалі “1+1 Україна” покажуть кадри із засідання суду та коментарі учасників події

Вчора телеглядачі побачили фінальний випуск двохсерійного розбору резонансної історії про стрілянину в Дніпрі, яка в кінці літа шокувала країну. 29 серпня на вулицях міста патрульні поліцейські зупинили автівку, яка порушила правила дорожнього руху. Порушники відмовились співпрацювати з поліцейськими, чинили опір та навіть напали на поліцейських. З камер відеоспостереження стало відомо, що за кермом автівки був чоловік, але коли поліцейські підійшли до авто, за кермом сиділа дівчина. На відео з місця трагедії, яке було опубліковано у мережі в той день, видно, що поліцейські намагалися витягти з авто дівчину, яка кричала, що їй боляче та вона вагітна. Після цього чоловік напав на поліціянтів, а також завдав тілесних ушкоджень іншому поліціянту. В ході конфлікту чоловіка було застрелено. Поліцейський зробив 3 постріли, 2 з яких стали фатальними для водія. В машині також знаходилися діти 14 та 12 років і на свої очі побачили, як застрелили батька. 

говорить вся країна

До студії проєкту завітала представниця ДБР, яка розповіла, що як у вбитого, так і у жінки, яка була за кермом автівки, в крові було знайдено чималу кількість алкоголю.

“Слідство дало інформацію про те, що напередодні вбитий випивав і після цього сів за кермо. Це підтвердили і діти, які знаходилися в авто, і цивільна дружина. Щодо самої цивільної дружини можу також сказати, що у неї в крові було знайдено 0,33 проміле алкоголю, що перевищує норму 0,2”, - каже представниця ДБР. 

Команда проєкту “Говорить вся країна” ексклюзивно побувала на засіданні суду та дізналася, чи вважає себе винним у скоєному поліцейський, який стріляв у чоловіка.

“Хочу наголосити на тому, що ті дії, які прописані у підозрі, я не вчиняв. Я виконував свою роботу і ніс свою службу виключно в межах порядку закону”, - сказав поліцейський на суді. 

Після засідання у журналістів була можливість поспілкуватися з підозрюваним. Він каже, що не задоволений рішенням суду. 

“Рішенням суду я не задоволений, тому що ті діяння, в яких мене звинувачують, я не вчиняв. Домашній арешт на даній стадії процесу є більш-менш адекватним рішенням”, - каже Звонков Єгор.

Ексклюзивно для “Говорить вся країна” прокоментувала стрілянину і напарниця поліцейського. 

“Я і мій колега заступили на денне чергування. Під час патрулювання довіреної нам території було виявлено автомобіль чорного кольору, який рухався по проспекту і неодноразово порушував правила дорожнього руху. Нами було прийнято рішення про зупинку транспортного засобу. Підійшовши до автомобіля з водійської сторони, за кермом була виявлена жінка. Їй була роз’яснена причина зупинки та пред’явлена вимога продемонструвати водійське посвідчення. На що жінка сумбурно відреагувала та відмовилася показувати документи. В цей час з пасажирської сторони вийшов чоловік. Відносно працівників поліції він почав нецензурно виражатися, погрожувати та принижувати честь і гідність. Мною була надана законна поліцейська вимога покинути місце події згідно статті 36 закону про національну поліцію, та відійти на 20 метрів, аби не заважати роботі поліції. Чоловік її не виконав. З цього стало зрозуміло, що ніякого конструктивного діалогу побудовано не буде з учасниками події. Тому мій колега викликав додатковий екіпаж. Стосовно затримання жінки: чоловік також втрутився. Відносно працівників поліції він застосував фізичну силу, штовхав, брав на прийом “удушення” і всіляко перешкоджав дії”, - каже поліцейська. 

Жінка також додала, що вбитий намагався заволодіти її зброєю. 

“В момент, коли Сілогава вдарив мене в обличчя і я втратила рівновагу, він намагався заволодіти моєю табельною вогнепальною зброєю, після чого я вже почула постріли. Правомірно чи неправомірно мій колега використав вогнепальну зброю, встановить суд. Єдине, що я можу сказати з цього приводу, якби він не застосував зброю, то я би з вами зараз не розмовляла”, - каже поліціянтка. 

говорить вся країна

Нагадаємо, в кожному епізоді історії коментують експерти - психологи, лікарі, криміналісти, адвокати та спеціалісти інших сфер, які спільно з ведучим проєкту Олексієм Сухановим будуть крок за кроком встановлювати правду та піднімати соціальні проблеми. Головна місія проєкту - розібратися в резонансних справах та перетворити проблеми на план дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина у Дніпрі за участі патрульних: у “Говорить вся країна” вперше зустрілися колишня дружина загиблого та адвокат поліцейських (ексклюзив)

Кожен телеглядач може поділитися власною історією і стати частиною нового сезону ток-шоу на “1+1 Україна”. Для того, щоб ваш життєвий досвід був почутим, потрібно заповнити анкету, або зателефонувати на гарячу лінію +38 (044) 490 70 38 детально описати події, які сталися з вами і вашою родиною, поділитися фотографіями або відеоматеріалами. Жодна історія не повинна бути забутою у такий складний час, адже  місія токшоу “Говорить вся країна” - віднайти правду та встановити справедливість в найскладніших життєвих ситуаціях, навіть в умовах воєнного часу.
 

Новини по темі