У токшоу “Говорить вся країна” на “1+1 Україна” розповіли резонансну історію про матір, байдужість якої призвела до туберкульозу кісток її сина

Говорить вся країна
19:30
Пн-Чт
Говорить вся країна: історію про матір, байдужість якої призвела до туберкульозу кісток її сина — 1+1

Телеглядачі побачили історію під назвою “Польська сестра - наша нова мама?”.

Поділитися:

Вчора о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна” відбувся показ нового епізоду головного токшоу “Говорить вся країна”, в якому за допомогою сюжетів, героїв та свідків крок за кроком проявляються нові факти кейсів, що сколихнули всю країну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Експерти допомагають героям і після проєкту", — продюсерка проєкту "Говорить вся країна" Євгенія Федічкіна

Телеглядачі побачили історію під назвою “Польська сестра - наша нова мама?”. До студії проєкту звернулася 22-річна дівчина на ім'я Аліна. Вона має 5 братів та сестру і хоче позбавити свою матір батьківських прав через те, що вона занедбала дітей. Ще до початку повномасштабного вторгнення дівчина переїхала до Польщі, де весь цей час живе та працює. Нещодавно вона сама двічі стала мамою. Але їй не дає спокою думка, що п’ятеро її братів та сестру кинули напризволяще. Діти курять, не ходять до школи, мають фізичні та психологічні відхилення для свого віку, адже їх вихованням ніхто не займається через алкоголізм батьків.

Весь цей час, скільки триває війна, мої п’ять братів - 12, 11, 10 і 7 років, а також сестра 14 років живуть самотужки, в будинку без дорослих. На початку повномасштабної війни моя мама сказала їм, що їде до столиці на 2 тижні на заробітки і покинула їх. Матері не було дома близько 8 місяців. Я зверталася до соц.служб, коли в мене тільки-но народилася дитина. Вони приїхали, вилучили 2 літра горілки, адже мати була в неадекватному стані та поїхали. Моя 14-річна сестра готує їсти та слідкує за малечею замість мами. Наразі я приїхала до Києва та залишила свою 2-місячну дитину в Польщі, аби вирішити проблему, позбавити мати батьківських прав та забрати дітей із собою. Через те, що мати довгий час пиячила, моєму братові потрібна складна операція”, - каже Аліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як долати стрес під час війни дорослим та дітям: поради експерта проєкту "Говорить вся країна" психолога Оксани Зайцевої

Влітку 2022 року наймолодший брат Аліни зламав руку. Дівчина каже, що мати не займалася його лікуванням взагалі, через що брат захворів на туберкульоз кісток.

“Коли мій молодший братик зламав руку, я відразу подзвонила до сестри мого чоловіка і сказала їй, щоб вона відвезла Маріка до лікарні. Там їй сказали, що в нього був перелом, але наразі йому потрібні тільки масажі. 9 місяців дитиною ніхто не займався і це призвело до того, що дитина стала інвалідом, йому поставили діагноз “туберкульоз кісток”. Як з’ясувалося, у Маріка був вивих і рука після цього була повторно травмована. Тому тепер йому необхідна операція, - каже Аліна.

Команда проєкту звернулася до соціальної служби, аби отримати коментар стосовно цієї родини.

“13 лютого до нас зателефонував староста та сказав, що є така родина, в якій мати зловживає алкоголем. Ми оперативно зібрали групу, поїхали до неї в хату і побачили, що дійсно, мати була у нетверезому стані. В будинку був її співмешканець і дві подруги. За нашим поданням поліція склала адмінпротокол, з мамою провели профілактичну бесіду, склали акт та направили подання до поліції, щоб притягнути до відповідальності”, - каже Олександр Вощатинський, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Полонської міської ради.

Олексій Суханов 1+1

Одразу після запису програми команда проєкту “Говорить вся країна” відвезла Аліну зі своїм молодшим братом Маріком до дитячої лікарні “Охматдит”. Дитину близько 2 тижнів готували до операції, яка відбулась успішно. Сестру та братів Аліни наразі передали на виховання до їхньої бабусі. Вони відвідують школу.


“Дуже дякую команді проєкту, адже через їхню небайдужість вже зовсім скоро моє життя та життя моїх братів та сестри зміниться в кращу сторону”, - каже Аліна.

Команда проєкту також звернулася до старости Бражинецього старостинського округу задля того, щоб з’ясувати, яка робота буде проведена з даною родиною.

“Ми отримали від телеканалу “1+1 Україна” усі матеріали. На сьогоднішній день справу цієї родини передано до дисциплінарної комісії і на кожну дитину буде розроблений індивідуальний план соціального захисту”, - каже староста Олександр Гречанівський.

Дивіться токшоу “Говорить вся країна” на “1+1 Україна” з понеділка по четвер о 19:30.

Нагадаємо, в кожному епізоді історії коментують експерти - психологи, лікарі, криміналісти, адвокати та спеціалісти інших сфер, які спільно з ведучим проєкту Олексієм Сухановим будуть крок за кроком встановлювати правду та піднімати соціальні проблеми. Головна місія проєкту - встановити справедливість в найскладніших життєвих ситуаціях, навіть в умовах воєнного часу.

Нещодавно телеканал “1+1 Україна” оголосив збір історій для ток-шоу “Говорить вся країна”, ведучим якого став відомий тележурналіст Олексій Суханов. Відтепер кожен телеглядач може поділитися власною резонансною історією і стати частиною нового проєкту на “1+1 Україна”. Для того, щоб ваш життєвий досвід був почутим, потрібно заповнити анкету, або зателефонувати на гарячу лінію +38 (044) 490 70 38 детально описати події, які сталися з вами і вашою родиною, поділитися фотографіями або відеоматеріалами.  Жодна історія не повинна бути забутою у такий складний час, адже  місія токшоу “Говорить вся країна” - віднайти правду та встановити справедливість в найскладніших життєвих ситуаціях, навіть в умовах воєнного часу. Посилання на збір історій. 

Для того аби “1+1 Україна   був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому “1+1 Україна” через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі