«Цінність – це не майно і не долари, а людське життя»: зіркові гості поділилися своїми враженнями після допрем'єрного показу фільму Хазяїн 2. На своїй землі

Хазяїн 2. На своїй землі
Хазяїн 2. На своїй землі: допрем'єрний показ із зірковими гостями
Кадр з фільму

Ющенко, Жураківська, Вітвіцька стали першими глядачами фільму Хазяїн 2. На своїй землі з Богданом Бенюком в головній ролі

Поділитися:

13 жовтня о 23:00 на 1+1 Україна відбудеться премʼєра телевізійного фільму «Хазяїн 2. На своїй землі». Глядачі знову побачать Богдана Бенюка в образі харизматичного і вольового Терентія Пузиря, який стикається з найважчим випробуванням у своєму житті. За сюжетом другої частини головний герой опиняється під окупацією, а росіяни перетворюють його агрофірму на свою військову базу.

Вчора, 10 жовтня, відбувся допремʼєрний показ телевізійного фільму з Богданом Бенюком у головній ролі. Одними з перших побачили премʼєру Президент України (2005-2010) Віктор Ющенко з дружиною Катериною Ющенко, українська акторка Олеся Жураківська, ведучий 1+1 Україна Костянтин Грубич з сімʼєю, ведуча 1+1 Марафон Соломія Вітвіцька.

Хазяїн 2. На своїй землі
1+1 media

Фільм створено за підтримки USAID. Виробництвом фільму займалась компанія «Основа Фільм Продакшн». Продюсери Вікторія Горенштейн та Тетяна Куц наголосили, що контент є однією з форм зброї в інформаційній війні. 

Виконавець головної ролі Богдан Бенюк зазначив, що тема складна, але продовження фільму не залишить глядачів байдужими:

«Він віддзеркалюватиме позицію українства. Кожен знайде щось своє, згадає особисті моменти. Мистецький твір саме так і повинен впливати».

Богдан Бенюк
1+1 media

Автори фільму прагнули показати, як війна змінює людей та їх цінності.

«Основний меседж, який ми закладали в наш фільм такий: під впливом трагічних обставин наш герой змінюється і починає задумуватись, що я можу зробити для того, щоб вижили люди навкруги. В нього немає зброї, але він віддає все те, що накопичив надбав і придбав, бо зрозумів: цінність – це не майно і не долари, а цінність – це людське життя. І варто задаватись тільки одним питанням: що варто зробити, аби зберегти це власне життя», — зазначила авторка фільму Валентина Руденко.

«Цінність – це не майно і не долари, а цінність – це людське життя»

Режисер фільму зазначив, у продовженні «Хазяїна» вони показали про моральний вибір і цінності, які переживають випробування часом.

«Коли почалася війна, я зрозумів, що типаж  – аграрного барона, якого ми зреалізували у сучасній адаптації п’єси Карпенка-Карого «Хазяїн» до війни, колишнього голови колгоспу – був 100 років тому й зберігся дотепер. Як вони поведуться в теперішніх обставинах? Чому б нам не зіграти картами, які нам роздав Карпенко-Карий?

Наше тлумачення недалеке від історичної істини. Спадкоємці Терещенка рятували картини, рятували лікарні. Не трималися за багатство, коли країну почала трусити революція і робітничі бунти. Вони рятували не гроші, а справу, в яку інвестували. І в основному це були справи благочинні. Я вирішив, що ми маємо історичне право провести нашого Хазяїна через таке перетворення», — ділиться  режисер Тарас Ткаченко 

Хазяїн 2. На своїй землі
Кадр з фільму

«Ми маємо історичне право провести нашого Хазяїна через таке перетворення»

Серед гостей допремʼєрного показу були й аграрії. Один з них пережив окупацію. Він зазначив, що авторам фільму вдалось передати події перших місяців війни на окупованій території.

«Я дивився і згадував все це. Воно так і було. Росіяни заїхали на БТРах, я їх побачив – і серце наче завмерло. На фермі стояла їх танкова бригада. Ми давали наводку, щоб били по ній. Це було дуже емоційно, і я знову все пережив».

«Росіяни заїхали на БТРах, я їх побачив – і серце наче завмерло»

Керівник напрямку програми USAID Агро Сергій Кубах, який був залучений до роботи над сценарієм, зазначив, фільм привертає увагу до українських аграріїв.  

Хазяїн 2. На своїй землі
Кадр з фільму

«Мільйони гектарів нині заміновані. Більше 15 млн гектарів страждають через щоденні військові дії, ракетні й бомбові удари. Щоденний вихід на поле — це теж ризик. Якраз під час війни, мені здається, світ усвідомив, наскільки Україна важлива в цьому аграрному, землеобробному секторі. Як багато країн потерпають від того, що російсько-українська війна триває, від того, що якраз ми не можемо повноцінно працювати».

«Хазяїн 2. На своїй землі» – це історія про мужність, силу духу та незламність українців, про боротьбу за свободу і право жити на своїй землі. 

Автори сценарію — Тарас Антипович, Валентина Руденко, Тарас Ткаченко. Режисери — Тарас Ткаченко та Заза Буадзе. 

Не пропустіть премʼєру «Хазяїна 2. На своїй землі» 13 жовтня о 23:00 на телеканалі 1+1 Україна та на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ як ексклюзивного диджитал-транслятора цього телевізійного фільму. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві відбувся допрем'єрний показ Хазяїн 2. На своїй землі: Віктор Ющенко, Олеся Жураківська та інші зіркові глядачі поділилися враженнями від фільму

Новини по темі